Ζάκυνθος: Πρόταση να γίνει θεματικό πάρκο με Skywalk στο Ναυάγιο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 23:26

Ζάκυνθος: Πρόταση να γίνει θεματικό πάρκο με Skywalk στο Ναυάγιο

Την πρόταση έκανε η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου

Τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου στο Ναυάγιο μαζί με ένα στοιχείο που θα κεντρίσει το τουριστικό ενδιαφέρον, το οποίο είναι η κατασκευή ενός περιπατητικού διαδρόμου που θα κρέμεται στον αέρα, γνωστό και ως Skywalk, πρότεινε για την αξιοποίηση του Ναυαγίου η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Λέσχη «Ο Ζάκυνθος».

Τη μελέτη αξιοποίησης συνέταξε ο Πολιτικός Μηχανικός Διονύσης Μπονίκος και ήδη έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Τουρισμού, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Αντιπεριφέρεια και στην Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου.

Θεματικό πάρκο - Skywalk, Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου με όλες τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να δημιουργήσουν μια ευχάριστη εμπειρία στον επισκέπτη. Περιλαμβάνει εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, και στις οποίες θα προσφέρονται ψυχαγωγικές υπηρεσίες γύρω από το κύριο θεματικό άξονα, την παράλια του Ναυαγίου. Το θεματικό πάρκο θα έχει έκταση 30 στρέμματα και θα αποτελείται από τρία μέρη. Το πρώτο αφορά τους χώρους στάθμευσης και εισόδου, το δεύτερο περιέχει τις κτιριακές εγκαταστάσεις και το τρίτο αποτελείται από το θεματικό πάρκο.

  1. Η πρώτη εικόνα που θα συνάντα ο επισκέπτης θα είναι τα σημεία έλεγχου της κυκλοφορίας με ειδικές μπάρες, έτσι ώστε να ρυθμίζεται ο αριθμός των οχημάτων και των επισκεπτών που θα βρίσκονται στο χώρο του θεματικού πάρκου.
  2. Ο χώρος στάθμευσης θα έχει εμβαδόν 6,5 στρέμματα και θα περιλαμβάνει 120 θέσεις στάθμευσης επιβατικών οχημάτων, δέκα θέσεις σταθμεύσεις λεωφορείων και δέκα θέσεις οχημάτων για ΑμεΑ.
  3. Ο επισκέπτης θα εισέρχεται στον προαύλιο χώρο του πάρκου από μια κεντρική είσοδο. Στα αριστερά του θα συνάντα το κτίριο 1 οπού θα στεγάζονται οι υπηρεσίες υποδοχής και ενημέρωσης των επισκεπτών. Επίσης θα υπάρχει το γραφείο διεύθυνσης και προσωπικού, το γραφείο ασφάλειας, ιατρείο και χώροι υγιεινής.
  4. Στα δεξιά στο κτίριο 2, θα στεγαστεί πολύωρος εκδηλώσεων για συνέδρια και ημερίδες και στον υπόγειο χώρο του ίδιου κτηρίου θα στεγαστεί γραφείο τεχνικής συντήρησης, και μια αποθήκη.
  5. Προχωρώντας συναντάμε το κεντρικό κτίριο του θεματικού πάρκου. Στο κτίριο θα στεγάζεται το εκδοτήριο εισιτηρίων, γραφείο εξυπηρέτησης πελατών, χώροι υγιεινής του κοινού και καταστήματα πώλησης ειδών συναφών με το θέμα του πάρκου αλλά και της Ζακύνθου όπως σουβενίρ, κτλ.
  6. Στα δεξιά του κτηρίου θα υπάρχει χώρος εστιατορίου – αναψυκτήριου.
  7. Στη συνέχεια, ο επισκέπτης, αφού διανύσει ένα διάδρομο μήκους 30μ. περίπου, εισέρχεται στο πιο ελκτικό στοιχείο του πάρκου αφού πρόκειται να κατασκευαστεί ένας ιδιαίτερος αέρινος περιπατητικός διάδρομος πεταλοειδούς μορφής (u-shaped) τo λεγόμενο sky walk.
  8. Μετά από την περιήγησή του, στο skywalk ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να συνεχίσει την ψυχαγωγία του αφού σε κατώτερο επίπεδο και κάτω από τον προαύλιο χώρο του κεντρικού κτιρίου θα δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος «υπό της γης». Ο επισκέπτης θα ανακαλύπτει τα εκθέματα σε χώρους όπου το φως θα εισέρχεται από το επίπεδο της γης.
  9. Στο προαύλιο θα υπάρχουν υπαίθριοι χώροι ανάπαυλας και αναψυχής με κατάλληλα μέσα σκίασης.
  10. Στη νότια πλευρά του πάρκου θα τοποθετηθούν ειδικές κατασκευές για να φιλοξενήσουν σημεία πώλησης τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων.

Πρόταση - Θεματικό πάρκο - Skywalk, Ναυάγιο, Ζάκυνθος Πρόταση για Θεματικό πάρκο - Skywalk, Ναυάγιο, Ζάκυνθος Θεματικό πάρκο - Skywalk, Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Να σημειωθεί ότι παρόμοια κατασκευή, με αυτή που προτείνεται για το Ναυάγιο, υπάρχει στο διάσημο φαράγγι Γκραντ Κάνυον στην πολιτεία της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Skywalk στο Grand Canyon
Skywalk Grand Canyon

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από imerazante.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ