Κέρκυρα: Με… μάσκες στην κηδεία του 36χρονου που πέθανε από γρίπη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 19:47

Κέρκυρα: Με… μάσκες στην κηδεία του 36χρονου που πέθανε από γρίπη

Σε “καραντίνα” η οικογένεια

 Υπό πρωτοφανή μέτρα προστασίας έγινε, στην Κέρκυρα, η κηδεία του 36χρονου, που πέθανε την περασμένη Πέμπτη, στον ύπνο του, από γρίπη.

Φορώντας μάσκες, συγγενείς και φίλοι του είπαν το “τελευταίο αντίο” χθες το μεσημέρι, ενώ η ιατροδικαστής της Κέρκυρας ζήτησε, για λόγους ασφαλείας, το φέρετρο να παραμείνει κλειστό, σε όλη τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας.

Με μάσκες το “τελευταίο αντίο”

“Μετά τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών πως ο θάνατός του προκλήθηκε από τον ιό της γρίπης Η1Ν1” λέει στο newsit.gr ο δημοσιογράφος του Corfutvnews.gr, Διονύσης Μάμαλος και προσθέτει ότι “σύμφωνα με την ιατροδικαστή Κέρκυρας, Χρυσαυγή Κούση, υπήρξαν μέτρα προστασίας για το οικογενειακό του περιβάλλον”.

“Στην κηδεία του υπήρχαν μάσκες, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας. Τις είχαν τοποθετήσει έξω από την εκκλησία και κανένας δεν έμπαινε μέσα χωρίς να τις φορέσει. Για λόγους προστασίας δεν άνοιξαν ούτε το φέρετρο” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το τρόπο που έγινε η κηδεία του 36χρονου επιβεβαιώνει στο newsit.gr και συγγενικό του πρόσωπο λέγοντας ότι “υπήρχαν δυο κουτιά μάσκες έξω από την εκκλησία, τις οποίες έπρεπε να φορέσουν όσοι ήθελαν να μπουν μέσα, για να αισθανθούν πιο κοντά στον νεκρό και στην οικογένειά του”. “Το φέρετρο δεν άνοιξε και πολύς κόσμος έμεινε στο προαύλιο γιατί φοβόταν να μπει στο ναό” πρόσθεσε.

Πώς η γρίπη τον οδήγησε σε μόλις τέσσερις μέρες στο θάνατο

Σύμφωνα με το Διονύση Μάμαλο, ο οποίος έχει επικοινωνήσει με συγγενείς του 36χρονου, όλα ξεκίνησαν από την προπερασμένη Κυριακή, που εμφάνισε υψηλό πυρετό. “Είχε 39 πυρετό και δεν πήγε στο νοσοκομείο, παρά την παρότρυνση του πατέρα του. Τη Δευτέρα συνέχισε να έχει πυρετό, αλλά δεν πήγε σε γιατρό. Την Τρίτη ο πυρετός έπεσε και αυτό τον ξεγέλασε. Βεβαίως, είχε συμπτώματα κόπωσης, αλλά, αφού έπεσε ο πυρετός θεώρησε ότι ήταν καλά και πήγε στη δουλειά του. Είχε συνεργείο αυτοκινήτων. Την Τετάρτη εμφάνισε δέκατα και είχε κάποια αδιαθεσία, αλλά θεώρησε ότι ήταν επιπλοκές και πήγε ξανά στη δουλειά του. Το μεσημέρι, επέστρεψε στο σπίτι του, κάτι που δεν συνήθιζε. Έπεσε στο κρεβάτι και την Πέμπτη τα ξημερώματα κατέληξε”αναφέρει.

Σε “καραντίνα” η οικογένεια

Υπό ιατρική παρακολούθηση είναι η σύζυγος, τα δυο παιδιά, έξι μηνών και δυόμισι ετών και οι γονείς του 36χρονου, αφού παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης με υψηλό πυρετό. “Πρέπει να πούμε ότι νοσούσαν και τα παιδιά του εκείνη την περίοδο, ενώ η μητέρα του είναι ακόμα στο νοσοκομείο με πνευμονία” λέει ο Διονύσης Μάμαλος. Συγγενικό πρόσωπο του άτυχου 36χρονου μας ενημέρωσε πώς “ευτυχώς, η μητέρα του, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με πνευμονία, είναι καλά και αύριο παίρνει εξιτήριο”.

Τι δήλωσε η ιατροδικαστής

Μιλώντας στο Corfutv, η ιατροδικαστής Κέρκυρας, Χρυσαυγή Κούση, υποστήριξε χαρακτηριστικά τα εξής: “Στο πλαίσιο της πλήρους διερεύνησης της ιατροδικαστικής εξέτασης σε κάθε περιστατικό και όχι μόνο στο συγκεκριμένο, ο ιατροδικαστής θα πρέπει να κατανοήσει τον μηχανισμό ο οποίος επέφερε την αιτία θανάτου. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό, με τον θάνατο ενός 36χρονου μαθαίνουμε από το συγγενικό του περιβάλλον ότι ταλαιπωρούταν με διάφορα συμπτώματα, είχε πυρετό, αδιαθεσία ακριβώς την προηγούμενη ημέρα και το παιδάκι του είχε συμπτώματα επί δεκαπέντε μέρες.

Εγώ είδα έναν οργανισμό ταλαιπωρημένο και οφείλω να διερευνήσω και να πάω και ένα βήμα παραπέρα να είμαι «πονηρεμένη» κατά τη διάρκεια της όλης ιατροδικαστικής εξέτασης. Γι αυτό θεώρησα χρέος μου να ζητήσω ειδικές καλλιέργειες προς διεύρυνση του ιού της γρίπης οι οποίες βεβαίως βγήκαν θετικές. Πέραν της λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού και της ισχαιμίας του μυοκαρδίου που βρέθηκαν, έπρεπε να δούμε την αιτία που τα προκάλεσε. Εφόσον λοιπόν ψάχνω βαθύτερα το θέμα, οφείλω να προστατέψω και το οικογενειακό – συγγενικό περιβάλλον. Για αυτό κινητοποίησα τον μηχανισμό με ενημέρωση του Διοικητή του Νοσοκομείου, κλινικούς γιατρούς να ενημερωθεί η οικογένεια για να εξεταστούν τα παιδιά και η σύζυγος έτσι ώστε να διασφαλίσουμε καλή υγεία σε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι από την μια έχουν το βαρύτατο πένθος και από την άλλη όμως οφείλουμε να τους προστατέψουμε σε όλα τα επίπεδα. Και του ενήλικες και τα παιδιά και γι αυτό ζητήσαμε ακόμα και στην κηδεία να μην έρθουν σε επαφή η οικογένεια όσο μπορεί με τον κόσμο. Μπορεί να είμαστε και δυσάρεστοι, αλλά πρέπει να προστατέψουμε όλο το πλήθος, μιλάμε για την δημόσια υγεία. Να ξεκαθαρίσω πάντως, ότι δεν χρειάζεται πανικός”.

Πηγή: newsit.gr 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ