Μέχρι τέλος Σεπτέμβρη η υποβολή πρότασης για “Open Mall” στη Ζάκυνθο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 13:15

Μέχρι τέλος Σεπτέμβρη η υποβολή πρότασης για “Open Mall” στη Ζάκυνθο

Χείρα συνεργασίας στο Επιμελητήριο του νησιού αναμένεται να τείνει ο Δήμος Ζακύνθου για την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Open Mall καθόσον, όπως έγινε γνωστό, ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε να μην προχωρήσει στην σύμπραξη για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Δεν πρόκειται για λόγους ουσιαστικής διαφωνίας, αλλά διότι ο εμπορικός κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος, ελλείψει εξειδικευμένου προσωπικού. Μάλιστα, όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου “δεν υπάρχει εμπειρία σε αντίστοιχα προγράμματα, για αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα να μην το διακινδυνεύσουμε. Στηρίζουμε το πρόγραμμα, δεν θέλουμε να χαθεί, αλλά πρέπει να γίνει σωστά”.
Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί άμεσα ανάμεσα στο Επιμελητήριο και το Δήμο καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά στα ανοιχτά κέντρα εμπορίου για τη συμμετοχή του νησιού στο οποίο το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα. Η πρόταση θα είναι κοινή, αλλά ο καθένας από τους συμμετέχοντες στο σχήμα θα διαχειριστεί ένα διακριτό προϋπολογισμό και θα έχει την ευθύνη της υλοποίησης των παρεμβάσεων που θα προτείνει. Η αναλυτική μελέτη και η τεχνική πρόταση αναμένεται να είναι έτοιμη έως τις 29 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο του Δήμου, κ. Τουρκάκη.

Η χρηματοδότηση
Η χρηματοδότηση υπολογίζεται να είναι ύψους 1.500.000€ για παρεμβάσεις που αφορούν τους κοινόχρηστους χώρους μέσω υποβολής σχετικής πρότασης που επιδιώκει να εξασφαλίσει ο Δήμος Ζακύνθου για την υλοποίηση του προγράμματος “Open Mall”.
Το σχέδιο προβλέπει πολλές και καινοτόμες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα, το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις θα παρέχουν ειδικές κάρτες πιστότητας για αγορά προϊόντων σε ειδικές τιμές, ή σε χαμηλότερες με τη συγκέντρωση κάποιων πόντων, έξυπνες εφαρμογές, υπηρεσίες ενημέρωσης κοινού, ηλεκτρονικές στάσεις και ενημερωτικά κιόσκια.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νίκος Τσίπηρας δήλωσε σχετικά ότι “στοχεύουμε στη δημιουργία μιας φιλικής πόλης με κυκλοφοριακή μελέτη με αρχή και τέλος. Θα συνεργαστούμε και με τον εμπορικό σύλλογο μέσω του μνημονίου συνεργασίας που θα σχεδιαστεί και σε διαφορετική περίπτωση αν ο σύλλογος αρνηθεί, θα αναζητήσουμε συνεργασία με το Επιμελητήριο”.
Από τη μεριά της και το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Δώρα Ταμαρέση πρόσθεσε, “Αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει από χθες και όχι αύριο. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό, διότι τα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα εμπορικά τείνουν να κλείσουν τις μικρότερες επιχειρήσεις. Βέβαια δεν είναι μόνο η Ρώμα αλλά και οι οδοί Τερτσέτη, Φωσκόλου και Ταβουλάρη. Οπότε όλοι μαζί, θα πρέπει να στηρίξουμε την τοπική αγορά και να αναδείξουμε τον τόπο μας”.

imerazante.gr