Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ,με μέλη της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 20:00

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ,με μέλη της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών

Τον Πρόεδρο Περικλή Παγκράτη και το μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών Παναγιώτη Βρυώνη υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Οι κ.κ .Παγκράτης και Βρυώνης ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τις δράσεις και τον προγραμματισμό της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών και ζήτησαν τη στήριξή του στη διάσωση της κερκυραϊκής και επτανησιακής ιστορίας. Συγκεκριμένα ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη την βοήθεια της Περιφέρειας στην ανατύπωση ή συμμετοχή στο υπέρογκο κόστος της εκτύπωσης και ανατύπωσης των πρακτικών του Διεθνούς Πανιονίου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα.

Η συζήτηση περιστράφηκε επίσης και σε θέματα που αφορούν το Μουσείο Σολωμού, έδρα της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, και ο πρόεδρος κ. Παγκράτης προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη να επισκεφθεί και να ξεναγηθεί στον χώρο.

Τέλος συζητήθηκε και το επόμενο Πανιόνιο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά, με σημαντικές παρουσίες και συμμετοχές.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων δήλωσε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στα αιτήματα της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών καθώς θεωρεί ότι τόσο το Πανιόνιο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα όσο και το επόμενο που θα διεξαχθεί στην Κεφαλονιά είναι άκρως σημαντικές εκδηλώσεις για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία ήδη συμμετέχει έμπρακτα και ενεργά.

Ο κ. Γαλιατσάτος επίσης με μεγάλη χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση για μια εκτεταμένη ξενάγηση στο Μουσείο Σολωμού και δήλωσε ότι σε κάθε περίπτωση η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών είναι φυσικός σύμμαχος και αρωγός της Περιφέρειας στις δράσεις που προγραμματίζει στους τομείς του πολιτισμού και των επιστημών.