Η Μητρόπολη Πατρών απαγορεύει τα διπλά ονόματα στις βαφτίσεις

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 11:03

Η Μητρόπολη Πατρών απαγορεύει τα διπλά ονόματα στις βαφτίσεις

Η απόφαση της Μητρόπολης Πατρών να απαγορεύσει τη βάπτιση με δυο ονόματα έχει προκαλέσει αναστάτωση στους γονείς βρεφών.

Από το καλοκαίρι και μετά, πολλοί γονείς που επισκέφθηκαν ενορίες της πόλης για να κανονίσουν τη βάπτιση του παιδιού τους ήρθαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη όταν άκουσαν τους ιερείς να τους ανακοινώνουν οτι δεν μπορούν να δώσουν δυο ονόματα στα βρέφη αλλά μόνο ένα, σύμφωνα με το thebest.gr

Ακόμη, είχε προηγηθεί η απόφαση να σταματήσουν τα μυστήρια στο προαύλιο των εκκλησιών, ενώ επίσης όπως είναι γνωστό, οι περισσότεροι ιερείς λένε ότι έχουν εντολή να μην επιτρέπουν σε ανήλικους ή σε παντρεμένους με πολιτικό γάμο να γίνονται ανάδοχοι!

Αυτή η κατάσταση οδήγησε πολλούς γονείς που επιθυμούν να δώσουν στα παιδιά τους δυο ονόματα, να ψάξουν πλέον εκκλησίες εκτός Πατρών και πέρα από τη δικαιοδοσία της Μητρόπολης Πατρών.

Από την άλλη πλευρά όμως αρκετοί είναι και οι γονείς που προχωρούν στη βάπτιση του παιδιού στην Πάτρα, αφού πρώτα όμως φροντίσουν να έχουν κάνει ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο ώστε στα επίσημα έγγραφα να αναγράφονται και τα δυο ονόματα και όχι μόνο αυτό της βάπτισης.

iefimerida.gr