Μεγάλες καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 20:41

Μεγάλες καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα [εικόνες]

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στην Κέρκυρα.


Την τελευταία στιγμή γλίτωσε τα χειρότερα μία γυναίκα οδηγός στην περιοχή της Λευκίμμης, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από χείμαρρο σε επαρχιακό δρόμο.

Περίοικοι και άλλοι οδηγοί έσπευσαν και έβγαλαν την γυναίκα από το ΙΧ συγκρατώντας παράλληλα με κλαδιά και το αυτοκίνητο προκειμένου να μην παρασυρθεί μακρύτερα από τα νερά που είχαν σχηματιστεί λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης.
Αν και εκλήθη η Πυροσβεστική, τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς λόγω της παρεμβασης και της ψυχραιμίας των πολιτών, η γυναίκα βγήκε σώα και αβλαβής από την περιπέτεια που κινδύνεψε να περάσει…

Θυελλώδεις άνεμοι, κλειστή η γραμμή

Οι άνεμοι που πνέουν στο νησί είναι σφοδροί με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η ακτοπλοϊκή γραμμή για όλα σχεδόν τα φέρρυ. Σήμερα, δρομολόγιο θα εκτελέσει από την Ηγουμενίτσα μόνο το κλειστού τύπου Αγία Θεοδώρα στις 9 το βράδυ, ενώ λόγω των νοτιάδων που φτάνουν ακόμα και τα 8 μποφόρ, σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, κυρίως στο βόρειο συγκρότημα, χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να απομακρύνει κλώνους δέντρων που είχαν πέσει.

Δέντρο πάνω σε ΙΧ

Ζημιές υπέστη ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στη Γαρίτσα, όταν κλωνάρι δέντρου έπεσε στην οροφή του ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία και όλες οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Χωρίς ρεύμα εξακολουθούν και παραμένουν αρκετές περιοχές σε κοινότητες της περιφέρειας της Κέρκυρας, καθώς πολλές είναι οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ συνοικίες του νοτίου συγκροτήματος δεν έχουν ρεύμα από τις πρωινές ώρες.

corfupress.com