Ζάκυνθος: Μία εβδομάδα… στο νεκροθάλαμο η Ί. Κουντουριώτη – Απίστευτη καταγγελία Γιατρά – Δεν αναλαμβάνουν την κηδεία…

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 18:02

Ζάκυνθος: Μία εβδομάδα… στο νεκροθάλαμο η Ί. Κουντουριώτη – Απίστευτη καταγγελία Γιατρά – Δεν αναλαμβάνουν την κηδεία…

 Μία απίστευτη καταγγελία κάνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου Γιάννης Γιατράς!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Γιατράς, πριν από μία εβδομάδα άφησε την τελευταία της πνοή στο ΓΝΖ η Ίνγκριντ Κουντουριώτη, τελευταία απόγονος της οικογένειας του Λάζαρου Κουντουριώτη, η οποία ήταν τρόφιμος του ΟΔΑΖ και όμως μέχρι σήμερα παραμένει άταφη η σορός της, γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει τα έξοδα της κηδείας…

Ο κ. Γιατράς, σημειώνει:

«Η Ίνγκριντ Κουντουριώτη, τελευταία απόγονος της Οικογένειας του Λάζαρου Κουντουριώτη, η οποία ήταν τρόφιμος του ΟΔΑΖ και είχε δωρίσει όλα τα πολύτιμα οικογενειακά την κειμήλια στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας, έφυγε από το μάταιο τούτο κόσμο πριν από μια βδομάδα, και ακόμα κείται στο νεκροθάλαμο του Νοσοκομείου Ζακύνθου, περιμένοντας κάποιον υπεύθυνο να αναλάβει να την κηδέψει όπως της αξίζει. Αναζητείται ευαισθησία».

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου επικοινώνησε με τον Γιάννη Φεραδούρο, ο οποίος θα προεδρεύσει στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ο Στ. Κακολύρης νοσεί από κορωνοϊό) προκειμένου να λάβει το σώμα μία απόφαση για να τελεστεί με δημόσια δαπάνη.

Πριν λίγες μέρες (9/3) το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας αποχαιρέτησε την Ίνγκριντ Κουντουριώτη, καθώς η ίδια και ο σύζυγός της είχαν δωρίσει στο Ι.Α.Μ.Υ. όλα τα πολύτιμα κειμήλια της Οικογένειας…

Με αισθήματα λύπης, το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας αποχαιρετά την καλή φίλη Ίνγκριντ Κουντουριώτη, που «έφυγε» από κοντά μας.

Η Ίνγκριντ και ο αείμνηστος σύζυγός της Διονύσιος είχαν δωρίσει στο Ι.Α.Μ.Υ. όλα τα πολύτιμα κειμήλια της Οικογένειας που βρίσκονταν στο σπίτι τους, στη Ζάκυνθο, ως τελευταίοι απόγονοι του κλάδου της Οικογένειας του Λαζάρου Κουντουριώτη.

Το ΙΑΜΥ, κοσμείται και από αυτά τα κειμήλια, μεγάλο μέρος των οποίων εκτίθεται στις μόνιμες συλλογές του, στον πρώτο όροφο.

Σε αναγνώριση της προσφοράς και της μεγάλης δωρεάς τους, η Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων έχει λάβει το όνομά τους με απόφαση της Διευθύντριας του Ι.Α.Μ.Υ. Ντίνας Αδαμοπούλου.

Την επόμενη εβδομάδα, αντιπροσωπεία από το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας θα μεταβεί στη Ζάκυνθο για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία της Ίνγκριντ Κουντουριώτη και να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή στο πρόσωπό της.

Πηγή: imerazante.gr 


Ετικέτες: