Εισβολή στην Ουκρανία: Τι θα γίνει με τον Σκορπιό του Ρώσου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 08:14

Εισβολή στην Ουκρανία: Τι θα γίνει με τον Σκορπιό του Ρώσου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

Ανεπηρέαστη από τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων θα παραμείνει η επένδυση στον Σκορπιό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του project.

Όπως επισημαίνουν στο iefimerida.gr πηγές κοντά στο έργο του Ρώσου επιχειρηματία, το project για τη μετατροπή του Σκορπιού σε VIP τουριστικό προορισμό συνεχίζεται κανονικά.

Τα έργα στο παραδεισένιο νησί του Ιονίου έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες και για ορισμένα κτίσματα έχουν πέσει ήδη τα μπετά. Μέχρι τώρα έχουν δαπανηθεί για τα έργα στον Σκορπιό περίπου 30 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον ανασχεδιασμό που ανακοινώθηκε πρόσφατα -προκειμένου να μετατραπεί το νησί σε art island με έργα τέχνης διεθνούς φήμης καλλιτεχνών-, το κόστος θα ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ.

Πώς θα γίνει ο Σκορπιός του Ωνάση

Πώς θα γίνει ο Σκορπιός του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

Πώς θα γίνει ο Σκορπιός του Ριμπολόβλεφ



Τι θα κάνει ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ με Σκορπιό και Μονακό

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο Ριμπολόβλεφ θα επηρεαστεί από τις κυρώσεις που επιβάλλονται κατά Ρώσων ολιγαρχών λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η απόφαση του Ρομάν Αμπράμοβιτς να πουλήσει την Τσέλσι άνοιξε τη συζήτηση και για τη Μονακό, με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης να τονίζουν ωστόσο ότι ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ έχει φύγει πολλά χρόνια από τη Ρωσία και είναι κάτοικος Μονακό με κυπριακό διαβατήριο.

«Επισήμως, ο Ριμπολόβλεφ έφυγε από τη Ρωσία το 2010, αφού αναγκάστηκε να πουλήσει το πλειοψηφικό του μερίδιο στην εταιρεία λιπασμάτων ποτάσας Uralkali σε γνωστούς του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν» έγραψε πριν από λίγες ημέρες το France 24, προσθέτοντας ότι «στη συνέχεια εγκατέλειψε τη Ρωσία για να κάνει τη βάση του στο Μονακό, ενώ η πρώην σύζυγος και τα παιδιά του ζούσαν ήδη στην Ελβετία από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και οι γονείς του ζουν επίσης στην Ευρώπη».

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Ριμπολόβλεφ έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου στην Καραϊβική, όπου το σκάφος του, που ονομάζεται Skorpios, κέρδισε τον αγώνα Royal Ocean Racing Club Caribbean 600. Ο ίδιος βρισκόταν στο σκάφος, πολύ μακριά από τα δραματικά γεγονότα που έχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.