Υπάλληλοι Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς: "Στις 6 Μάη απεργούμε"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 15:56

Υπάλληλοι Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς: "Στις 6 Μάη απεργούμε"

 

Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Στις 6 Μάη απεργούμε

Απαντούμε αγωνιστικά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την επιβολή της 10ωρης εργασίας, την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, για τη διεύρυνση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις και την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την σύνδεση του μισθού με την «απόδοση» στο δημόσιο, την προώθηση της εργοδοτικής και κρατικής παρέμβασης στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, για το χτύπημα βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι σχεδιασμένες αυτές ρυθμίσεις αφορούν και επιδρούν σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τινάζοντας απ’ τη μια στον αέρα την ζωή χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους και από την άλλη στηρίζοντας τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων, φορτώνοντας και νέα βάρη στις πλάτες του λαού. Είναι μέτρα με το βλέμμα στο «μέλλον», για να μπορούν να καταπατούν κάθε δικαίωμα που έχει απομείνει, για να μπορούν να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους σήμερα, τα παιδιά μας αύριο, σαν σύγχρονους σκλάβους.

Αποτελεί πρόκληση η κυβερνητική προπαγάνδα ότι όλα θα γίνονται «μόνο αν τα θέλει ο εργαζόμενος», αφού όλοι γνωρίζουν ότι στους χώρους δουλειάς δεν κυριαρχεί η «ελεύθερη βούληση» του εργαζόμενου, αλλά οι εντολές των εργοδοτών. Θέλουν να μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε μια μεγάλη ειδική οικονομική ζώνη, όπου οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα είναι πλήρως ελεύθεροι να απασχολούν όποτε και όσο θέλουν τους εργαζόμενους, να τους πληρώνουν με μισθούς που θα ξεκινούν από 200 ευρώ, να τους έχουν στη διάθεσή τους 7 μέρες τη βδομάδα, προκειμένου να μπορούν να «ξεκοκαλίσουν» ανενόχλητοι τα δις του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψης».

Φέτος, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, με χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, με δεκάδες ασθενείς να νοσηλεύονται καθημερινά διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση στην κυβέρνηση για την εγκληματική της διαχείριση. Να απαιτήσουμε αγωνιστικά να σταματήσει να αφήνει το σύστημα υγείας αθωράκιστο, με ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μετατρέπει την «επίταξη» του ιδιωτικού τομέα της Υγείας σε ακριβοπληρωμένη αγορά υπηρεσιών, και τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου, όπου χιλιάδες χειρουργεία, κρίσιμες θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις για σοβαρές ασθένειες ακυρώνονται, αυξάνοντας έτσι τους θανάτους σε ομάδες του πληθυσμού που εκδηλώνουν ή αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες.

Καλούμε τα μέλη μας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο στις 6 Μάη και ώρα 10.30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου.

                                                                                                                                       27-04-2021


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ