H AΔΕΔΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 14:48

H AΔΕΔΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΝΤ) ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγείας, 7 Απρίλη, καλεί τον Λαό των νησιών μας σε συστράτευση ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία του, στο βωμό της ανάκαμψης των κερδών των ομίλων.

Συμπληρώνοντας η μια την άλλη όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, έχουν αφήσει «γυμνό» και αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα Υγείας, χωρίς υποδομές, προσωπικό και μέσα,  τα Νοσοκομεία και τα Κ. Υγείας τοπικά και πανελλαδικά.

Η πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης της Ν.Δ. μετά την αποθέωση της ατομικής ευθύνης ως το βασικό μέσο αντιμετώπισης της πανδημίας, μετά την επιχείρηση αυταρχισμού και εκφοβισμού του λαού με στόχο να "σιωπήσει" και να "συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις», μετά τις αλλεπάλληλες παλινωδίες, και το «άνοιξε - κλείσε» την ώρα που άφηνε  βασικούς χώρους διασποράς του ιού απροστάτευτους,( μεγάλους χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σχολεία κ.α.), διαμορφώνει σήμερα μακάβρια «ρεκόρ» νεκρών και σωληνωμένων αλλά και υψηλά κέρδη για τον ιδιωτικό τομέα. Ένα  σχεδόν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, είναι πάνω από 8.000 οι νεκροί, 750 οι διασωληνωμένοι με δεκάδες από αυτούς να βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, στερούμενοι τη δυνατότητα να δώσουν τη μάχη για τη ζωή τους με τους καλύτερους δυνατούς όρους, που τους παρέχει η ίδια η ανάπτυξη της επιστήμης.

Ο λαός των νησιών μας έχει μείνει απέναντι στην πανδημία χωρίς ΜΕΘ, χωρίς ουσιαστικές υποδομές για να νοσηλευτούν ασθενείς conid, με ελάχιστο Ιατρικό προσωπικό συχνά μεταφερόμενο, με ελαστικά εργαζόμενο συνήθως απλήρωτο επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό. Η αυτοθυσία αυτού του προσωπικού δεν αρκεί για να καλύψει τις όλο και διευρυνόμενες ανάγκες, ούτε φυσικά ασφαλής λύση είναι οι αεροδιακομιδές.

Ακόμα και τώρα που το τρίτο και φονικότερο κύμα χτυπά σφοδρά όλη την χώρα και παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις του λαϊκού κινήματος και των υγειονομικών, η κυβέρνηση δεν προχωρά ούτε σε ουσιαστικές προσλήψεις ούτε σε πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Το Ν.Τ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο τομέα να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας και στον τομέα της υγείας. Παράλληλα όμως είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε ριζικές λύσεις μέσα από την ρήξη με τη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου στην υγεία καθώς και με τις δυνάμεις που την υπηρετούν ή την εξωραΐζουν. Βάζουμε στο επίκεντρο τους δικούς του στόχους και απαιτούμε:

  • Άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Δωρεάν rapid και PCR test.
  • Άμεση και άνευ όρων επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, του προσωπικού του εξοπλισμού τους, καθώς και όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας (χειρουργείων, κλινών ΜΕΘ, εργαστηρίων κ.λπ.)..
  • Να λειτουργήσει εδώ και τώρα η ΜΕΘ στο Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου και να επιστραφούν όλα τα κρεβάτια της που είχαν εκχωρηθεί σε άλλα νοσοκομεία. Να λειτουργήσει άμεσα όπως προβλέπεται από το οργανόγραμμα η Παθολογική κλινική, με πρόσληψη μόνιμων παθολόγων με fast track διαδικασίες.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων και κλάδων (παραϊατρικό, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, διοικητικοί, τεχνικοί). Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων όλων των κλάδων..
  • Εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας. Άμεσα εξοπλισμό όλων των υγειονομικών μονάδων με τα απαιτούμενα υλικά.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ  6  Απριλίου 2021                 Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ