ΕΛΜΕΚΙ: Έστω και την τελευταία στιγμή… Να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 15:30

ΕΛΜΕΚΙ: Έστω και την τελευταία στιγμή… Να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια

Έστω και την τελευταία στιγμή….

Είναι ώρα ευθύνης από την κυβέρνηση και όλους τους υπεύθυνους αν θέλουν να μην ξανακλείσουν τα σχολεία. Η μάσκα και η ατομική ευθύνη δεν επαρκούν.

Έστω και την τελευταία στιγμή…. καλούμε  κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας, Δ/νση Δ/θμιας Εκ/πσης,  ΠΙΝ και Δήμους,   να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, προστατεύοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς (χωρισμός τμημάτων, επαρκείς αίθουσες, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, επαρκή μέσα προστασίας, πληρότητα λεωφορείων σχολικών μεταφορών στο 50% κ.α.).

Έστω και την τελευταία στιγμή...να γίνουν άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Να παρθούν μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

Έστω και την τελευταία στιγμή...να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

Έστω και την τελευταία στιγμή... σε τοπικό επίπεδο, να παρθούν μέτρα από τους υπεύθυνους ώστε να γίνει χρήση των εμβολίων που περισσεύουν από τις ευπαθείς ομάδες, κατά προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς, αρχής γενομένης από αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Αργοστόλι 25 /1/2021

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ

                                                                                                                         


Ετικέτες: