Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη απο την ΕΛΜΕΚΙ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 09:26

Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη απο την ΕΛΜΕΚΙ

Εκπαιδευτικοί – γονείς – μαθητές ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣσε Περιφέρεια – Δήμο – Διευθύνσεις Εκπαίδευσηςτην Πέμπτη 22 Νοέμβρηκαι ώρα 1 το μεσημέρι. Προσυγκέντρωση έξω από την Περιφέρεια (κτίριο πρώην Νομαρχίας).Μπλόκο στα μέτρα.Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.Να μην περιμένουμε τη σφαγή.

Διεκδικούμε:
1. Να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ. Όχι στο νομοσχέδιο για την πιο βαθιά και γοργή εφαρμογή του σχολείου της αγοράς και για την όξυνση των ταξικών φραγμών που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά. Δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.
2. Άμεσα μέτρα για την ασφάλεια και την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών χώρων. Ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων μέσα από δημόσιες επενδύσεις και όχι με ΣΔΙΤ.
3. Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία. Πρόσληψη επιστατών, φυλάκων και διοικητικού προσωπικού. Δημόσια δωρεάν ειδική αγωγή για όλα τα παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και του υπόλοιπου απαιτούμενου προσωπικού στα ειδικά σχολεία.
4. Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του Κρατικού Προϋπολογισμού.
5. Καμιά στάση πληρωμών για τα σχολεία. Δωρεάν ρεύμα, τηλέφωνο και πετρέλαιο στα σχολεία. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών. Δωρεάν βιβλία εδώ και τώρα για όλα τα παιδιά. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών. Παροχή γεύματος σε όλους τους μαθητές.
6. Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα τμήμα και καμία σχολική μονάδα, στο πλαίσιο εφαρμογής της αξιολόγησης για σχολεία και εκπαιδευτικούς. Έως 20 μαθητές ανά τμήμα. Όχι στην αξιολόγηση, η οποία βάζει τα σχολεία να δουλέψουν σαν επιχειρήσεις. Διασφάλιση της δωρεάν διεξαγωγής των σχολικών αγώνων και των πολιτιστικών δράσεων. Να λειτουργήσουν τώρα οι βιβλιοθήκες.
7. Δημόσιες – δωρεάν ασφαλείς μεταφορές για όλους τους μαθητές.
8. Δωρεάν εμβόλια και εξετάσεις για όλους τους μαθητές, έλληνες και μετανάστες.
9. Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές να βρεθούμε στο δρόμο για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Αργοστόλι 21/11/2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                          Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                   Μαντζουράτος Δημήτρης