Ανακοίνωση Ε.ΠΑ.Μ. Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 05:06

Ανακοίνωση Ε.ΠΑ.Μ. Κεφαλονιάς

Η κατάσταση της Πατρίδας μας είναι τώρα πιο δεινή και πιο ξεκάθαρη από ποτέ:


- Ευρωπαϊκή Ένωση και Δ.Ν.Τ. έχουν επιβάλει στην Ελλάδα στυγνή κατοχή, με όπλο το ευρώ και με σκοπό την πλήρη διάλυση του εθνικού κράτους, την παραχώρηση κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής στα αρπακτικά των Τραπεζών και των πολυεθνικών εταιρειών και την μετατροπή των Ελλήνων και κάθε κατοίκου της χώρας μας σε σκλάβους ενός εργασιακού και κοινωνικού Μεσαίωνα.


- Η ελληνική Κυβέρνηση πλέον δεν υφίσταται, παρά μόνο ως κατώτερου βαθμού υπάλληλος των Βρυξελών. Στο δε ελληνικό Κοινοβούλιο η αντιπολίτευση υπάρχει μόνο «κατ’ όνομα», με τα κόμματά της να συναγωνίζονται ποιο θα φανεί περισσότερο πειθήνιο όργανο των «πιστωτών» μας.

- Η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η Κεφαλονιά, αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα του οικονομικού μαρασμού και της κοινωνικής διάλυσης που επέφερε ο «Καλλικράτης». Ένας «ευρωκίνητος» θεσμός, που επιβλήθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ακριβώς για να πάψει να είναι και «τοπική» και «αυτοδιοίκηση». Για να δημιουργήσει μεγάλες περιφέρειες, χωρίς κοινωνική συνοχή, ανήμπορες να διεκδικήσουν βασικά τους δικαιώματα, έρμαια των ιδιωτικών συμφερόντων.

Στην ζοφερή αυτή πολιτική και κοινωνική ατμόσφαιρα, το «Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Ε.ΠΑ.Μ.», είναι η μόνη πολιτική δύναμη, που με νηφάλια σκέψη, οργανωμένη δράση και ριζοσπαστική αλλά και άμεσα πραγματοποιήσιμη πολιτική πρόταση, καλεί τον Ελληνικό Λαό σε κοινωνικό - εθνοαπελευθερωτικό αγώνα, με ενότητα και πίστη στην τελική Νίκη.

Μακριά από την πατριδοκαπηλία, αλλά και τον εθνομηδενισμό, χωρίς ιδεολογήματα και ψευτοϊδεολογικούς διαχωρισμούς, το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί κάθε Έλληνα να συμμετάσχει στην προσπάθεια για την αποκατάσταση της αληθινής Δημοκρατίας, την οργάνωση πραγματικά κοινωνικού κράτους και την ανάκτηση της αξιοπρέπειας της πατρίδας μας και του λαού της.

Εμείς, τα πρώτα, «ιδρυτικά» μέλη του Πυρήνα Ε.ΠΑ.Μ. Κεφαλονιάς, πιστεύουμε ότι Κεφαλονιά και Ιθάκη έχουν δικαίωμα και καθήκον να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του καλού αγώνα.

Γιατί τα νησιά μας, έχοντας περάσει πάνω από μισόν αιώνα με «Ψεύτρα Ελευθεριά» γνωρίζουν καλά τι σημαίνει να αποτελείς μέλος Προτεκτοράτου.

Γιατί εδώ, στα χώματα των νησιών μας, με τους Αληθείς Ριζοσπάστες, έγινε για πρώτη ίσως φορά αντιληπτό ότι το Κοινωνικό και το Εθνικό είναι δύο στοιχεία αλληλένδετα, αδιαχώριστα, απαραίτητα για κάθε αληθινό λαϊκό αγώνα.

Γι αυτό, ζητάμε από όλους τους συμπολίτες μας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, να έλθουν κοντά μας, να γνωρίσουν καλύτερα το Ε.ΠΑ.Μ., τους ανθρώπους του, τις απόψεις του και κυρίως τις Ιδέες που υπηρετεί.

Με πίστη ότι ο Κεφαλονίτης και ο Ιθακήσιος δεν έχουν λησμονήσει την Ιστορία τους ούτε έχουν χάσει κάθε Ελπίδα για ένα μέλλον αντάξιο του πολιτισμού των νησιών μας, σας περιμένουμε όλους στην μάχη για την αξιοπρέπεια, την Ελευθερία, την αληθινή Κοινωνία.

Επικοινωνία: τηλ. 697 733 1302
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο συντονιστής Πυρήνα 

Λευτέρης Βλαχογιαννάτος

Τα μέλη

Παναγής Μπάλας
Μαρίνος Φωτεινάτος
Ιωσήφ Β. Λουκέρης
Μαρία Σαβράμη
Παναγής Νικολετάτος