ΕΛΜΕ-ΚΙ : Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 09:22

ΕΛΜΕ-ΚΙ : Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ τιμά την εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τους αγώνες του λαού μας, το δρόμο από το Σικάγο και την Καισαριανή μέχρι τις μέρες μας. Με πάλη, αίμα και θυσίες έγινε το 8ωρο, η κοινωνική ασφάλιση, υπήρξαν καταχτήσεις μικρές και μεγάλες. Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο! Εμπνεόμαστε από το φλογερό σύνθημα: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη. Είναι το δικό μας όπλο! Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας έκλεψαν! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.

 

Αυτή η Πρωτομαγιά δεν πρέπει να είναι μια ακόμα διαδήλωση. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια, όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων. Κόντρα στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο, να βγει δυναμικά μπροστά η εργατική τάξη και ο λαός. Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. Οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες γίνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων. Τσακώνονται όπως οι λύκοι για τη λεία.

Απέναντι στους εργάτες όλων των χωρών έχουν πλήρη συμφωνία: Η καταστροφή, η καταλήστευση και η άγρια εκμετάλλευση των εργατών είναι οι πυλώνες της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αυτή την αλήθεια επιδιώκουν να κρύψουν με τις «πατριωτικές» κορόνες και τις εθνικιστικές φιέστες. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού! Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών, είναι εδώ. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους και στο «διηνεκές». Για το λαό υπάρχει ο «λιτός βίος» και τα παχιά λόγια των εξαγγελιών. Την ίδια στιγμή και αυτή η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, νέα προνόμια. Για τα συμφέροντά τους παίρνει ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας. Στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που ματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία.

Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Το αίμα που πότισε τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης δεν πήγε χαμένο! Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία μας προχωράμε μπροστά. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συζητήσουν με τους μαθητές το ιστορικό της εργατικής πρωτομαγιάς, τη σχέση μιας σειράς δικαιωμάτων που θεωρούνται «αυτονόητα» με την ταξική πάλη.

Προγραμματισμός:

Τετάρτη 29 Απρίλη:

  • Όλοι και όλεςστη Γενική Συνέλευση τηςΕΛΜΕ-ΚΙ, 9πμ, στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου.

Πέμπτη 30 Απρίλη:

  • Στηρίζουμε το αφιέρωμα,μεπροβολή ταινίας του Λουκίνο Βισκόντι: «Η γη τρέμει», από την Πολιτιστική Λέσχη του ΠΑΜΕ, 8.30 μμ,στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΚΚΙ).

Παρασκευή 1η Μάη:

  • Παίρνουμε μαζικά μέρος στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, 10 το πρωί, στο ΕΚΚΙ.
  • Από κοινού ΕΚΚΙ και ΕΛΜΕ-ΚΙ οργανώνουμε εκδήλωση προς τιμήν της εργατικής πρωτομαγιάς, με θέμα «Τέχνη και Ταξική Πάλη» στον Εκθεσιακό Χώρο του γλύπτη Μεμά Καλογεράτου στα Μαζαρακάτα, την Παρασκευή 1 Μάη, 7.30 μμ (στις 7.00 μμ συγκέντρωση έξω από το πάρκο «Πρόκρις»). Η εκδήλωση περιλαμβάνει εισήγηση – παρουσίαση από το γλύπτη Μπάμπη Δαραδήμο και περιήγηση στην έκθεση.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Όλοι στην οργάνωση! Όλοι στον αγώνα!

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος     Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης     Φαρακλός Βαγγέλης