ΕΛΜΕΚΙ: Ημερίδα EUROSCOLA: προκλητική χειραγώγηση της νέας γενιάς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013 10:22

ΕΛΜΕΚΙ: Ημερίδα EUROSCOLA: προκλητική χειραγώγηση της νέας γενιάς

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τη νέα πρόκληση στην οποία προβαίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να χειραγωγήσει τους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να τους γεμίσει ψέματα για τη σημασία των ευρω-κοινοβουλευτικών θεσμών της δικτατορίας των μονοπωλίων. Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLA (Φλεβάρης του 2014), στην οποία θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείων από τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την επιλογή των μαθητών με θέμα: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στην διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πως μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη, ενόψει και των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Μαΐου 2014;». Δηλαδή, οι μαθητές πρέπει να έχουν σαν αδιαμφισβήτητο δεδομένο την «αγία» Συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία δήθεν «αναβαθμίζει» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και, κατά συνέπεια, τη δυνατότητα της φωνής των «πολιτών». Είναι προφανές πως όποιος γράψει ότι η ΕΕ, μαζί με τους θεσμούς της, είναι ο «λάκκος των λεόντων» για την εργατική τάξη και τη νεολαία (και όχι γενικά για τους πολίτες) «θέτει εαυτόν εκτός θέματος». Οι μαθητές πρέπει να υμνήσουν τη συνθήκη της Λισαβόνας που στερεί το ψωμί της οικογένειάς τους και τη μόρφωση των ίδιων, στο βωμό της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας. Η μόνη φωνή πολιτών, που πράγματι ενισχύεται, είναι εκείνη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και λοιπών κοινωνικών παράσιτων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στην ελληνική βουλή από την κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, απαγορεύεται κάποιος να τάσσεται «με πρόθεση» ενάντια στα «περιοριστικά μέτρα» που έχει επιβάλει στη χώρα και το λαό μας η ΕΕ. Αν κάποιος κατά συνέπεια, πει την αλήθεια για τις πολιτικές της λιτότητας και δράσει ενάντιά τους κινδυνεύει με έξη μήνες φυλακή. Αυτή είναι η φωνή που επιτρέπουν!!! Οι δημοκράτες της θεωρίας των άκρων που συλλαμβάνουν ανήλικους μαθητές στα σχολεία, που τους φυλακίζουν και τους τρομοκρατούν γιατί διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή. Οι δημοκράτες που η δημοκρατία τους σταματά στις πύλες των εργοστασίων και των σχολείων. Που δικάζουν στο σωρό αγρότες, εργάτες, που εκδίδουν πολιτικούς πρόσφυγες με την κατηγορία της τρομοκρατίας!!!

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων θα εκπροσωπηθεί στη ημερίδα με 24 μαθητές και 2 συνοδούς καθηγητές και το πρόγραμμα είναι πανελλαδικό. Πρέπει να πάθουν στραπάτσο εδώ και παντού. Να μη βρεθεί κανείς και καμία που να εξωραΐσει το σφαγείο της ΕΕ και τις επιφάσεις της δημοκρατίας του. Να αποκαλυφθεί το ψέμα και η υποκρισία. Να μην περάσει η χειραγώγηση. Κανείς μαθητής και εκπαιδευτικός να μη δεχθεί να πάρει «δώρο» ένα ταξίδι στο Στρασβούργο, για να «φτύσει» τα δικαιώματά του.


Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας