Καταγγελία απο την Τ.Γ. ΠΑΣΕΒΕ Κεφαλονιάς για το ζήτημα των οφειλών προς τον Ο.Α.Ε.Ε.

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 12:30

Συνάδελφοι Τη Κυριακή 6/10 ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος κάλεσε σε έκτακτη Γ.Σ. για το φλέγον ζήτημα των οφειλών προς τον Ο.Α.Ε.Ε. Τελικά η συγκεκριμένη Γ.Σ. όχι μόνο δεν αφορούσε την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης – τρόικας που τσακίζει τον κλάδο των εμποροβιοτεχνών, αλλά αντίθετα μετατράπηκε σε βήμα του ΙΝΚΑ που σε ρόλο «ντίλερ» ανώδυνων για την κυβέρνηση διαχειριστικών λύσεων, πρότεινε την «ρηξικέλευθη» λύση να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των οφειλών με δικαστικά μέσα και ο εκπρόσωπος του ΙΝΚΑ Ζακύνθου πρότεινε σαν λύση την ιδιωτική ασφάλιση για τους ΕΒΕ ,θέση που συμφωνεί με τον στόχο της Ευρωπαικής ένωσης για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Συνάδελφοι η ΠΑΣΕΒΕ θεωρεί ότι κανένα πολιτικό και συνδικαλιστικό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί μέσω της δικαστικής οδού παρά μόνο με την οργανωμένη και επίμονη πάλη του κλάδου μας, ενταγμένη στην ενιαία πάλη που δίνουν σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι αφού έχουν κοινό εχθρό τα μονοπώλια και την ΕΕ. Θεωρεί ακόμη ότι αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να οργανωθεί και να δοθεί με ηγεσίες που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να συγκρουστούν με την πολιτική που δημιουργεί τα αδιέξοδα στον κλάδο μας και το λαό.

Η ίδια η ζωή έχει δείξει ότι σε αυτή τη ρώτα βρίσκεται και η ηγεσία του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου που με τον συστηματικό συμβιβασμό την ηττοπάθεια και την άρνησή της να οργανώσει τον αγώνα, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και μεγαλώνει τα αδιέξοδα. Το μόνο που κάνει σήμερα είναι να δημιουργεί προσχήματα τύπου ΙΝΚΑ και δικαστικών αγώνων, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι δεν ανησυχεί που η θητεία τους έχει λήξει εδώ και δύο χρόνια και εξακολουθεί «ελέω θεού» να λέει ότι εκπροσωπεί τον κλάδο,το ίδιο συμβαίνει και με τον Εμπορικό σύλλογο η ΚΡΑΝΗ. Συνάδελφοι τέτοιους συλλόγους όχι μόνο δεν τους έχουμε ανάγκη αλλά αποτελούν εμπόδιο στην οργάνωση της πάλης μας. Χρειαζόμαστε συλλόγους ζωντανούς με δημοκρατικές, συλλογικές διαδικασίες, με Γ.Σ.. μόνο έτσι θα σπάσουμε την απογοήτευση και την ηττοπάθεια ότι μέσα από το οργανωμένο κίνημα δεν γίνεται τίποτα, δεν κατακτιέται τίποτα.

Η επίθεση που δεχόμαστε οι ΕΒΕ είναι ολομέτωπη. Από τη μία μας ξεζουμίζουν με το φορολογικό, εισφορές και τον άνισο ανταγωνισμό με τους μεγαλοπιχειρηματίες και από την άλλη καταργούν κοινωνικά αγαθά όπως υγεία και παιδεία. Η επίθεση είναι προς όλα τα λαϊκά στρώματα όχι μόνο σε εμάς, άρα και η απάντησή μας πρέπει να είναι οργανωμένη και ενιαία μέσα από λαϊκή συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

.Απαιτούμε άμεσα να καλεστεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου και να προχωρήσει σε εκλογές. Ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ