Νεα Γενική Συνέλευση της τοπικής ΕΛΜΕ - Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 10:11

Νεα Γενική Συνέλευση της τοπικής ΕΛΜΕ - Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί Γενική Συνέλευση του κλάδου τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη και ώρα 6.30 μμ, στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνασίου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ αποφασίζει ΟΜΟΦΩΝΑ για συμμετοχή στη

Γενική Προειδοποιητική Απεργία

στις 23 Οκτώβρη,

ανταποκρινόμενο σε σχετικό κάλεσμα που έχει απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Είναι ανάγκη τώρα να παρέμβει η εργατική τάξη και ο λαός.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση από το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και την τρόικα θα ενταθεί, γι' αυτό δεν πρέπει να περάσει η προπαγάνδα κυβέρνησης και εργοδοτών ότι δήθεν τα μέτρα είναι τα τελευταία. Το αντίθετο είναι η ώρα να νιώσουν την καυτή ανάσα του εργατικού κινήματος στο σβέρκο τους. Να υψωθεί φράγμα παρεμπόδισης, καθυστέρησης των μέτρων. Να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις να ανακληθούν και μαζί με αυτά να σαρωθεί και η σημερινή κυβέρνηση και κάθε φιλόδοξος διαχειριστής αυτού του βάρβαρου συστήματος.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ συμμετέχει στην απεργία με το πλαίσιο που ψηφίστηκε στις πρόσφατες Γενικές της Συνελεύσεις. Πυρήνας των διεκδικήσεων των εργατικών κινητοποιήσεων πρέπει να είναι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μαζί και ΕΓΣΣΕ και η κατάργηση των αντεργατικών νόμων για τις συμβάσεις, η προστασία των ανέργων, επίδομα και ιατροφαρμακευτική κάλυψη, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, αποκατάσταση των περικοπών και επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών από κράτος και εργοδότες, ανάκληση των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, σταμάτημα των απολύσεων στον ιδιωτικό, κονδύλια για την κάλυψη των βασικών αναγκών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, κατάργηση όλων των χαρατσιών, αποτροπή των κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ σημειώνει ότι και οι πρόσφατοι αγώνες στη δευτεροβάθμια  εκπαίδευση και η έκβασή τους δείχνουν με ακόμα πιο έντονο τρόπο την ανάγκη της ανασύνταξης του κινήματος. Βασικά στοιχεία αυτής της ανασύνταξης είναι:

  • Αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης του κινήματος και όχι εγκλωβισμού του στα αστικά κόμματα και στις ενδοαστικές αντιθέσεις.
  • Ήττα και περιορισμός, περιθωριοποίηση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού - και αποφασιστική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων.
  • Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα συνδικάτα και στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος και των αγώνων.
  • Κοινοί στόχοι πάλης και ενιαίοι αγώνες με τα σύμμαχα με την εργατική τάξη λαϊκά στρώματα.

Οι κινητοποιήσεις απέδειξαν ότι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, σε όλες τις εκφράσεις του, αποτελούν μέρος του προβλήματος.

Η εργατική τάξη παρά τις δυσκολίες που ορθώνονται μπροστά της δεν έχει αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητές της. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να σηκώσουν εμπόδια στην πολιτική που τους εξοντώνει. Μπορούν με την πάλη τους να παρέμβουν στις εξελίξεις - και στον αποπροσανατολισμό που επιχειρείται με διάφορους τρόπους - να θέσουν στο κέντρο της κοινωνίας και της δράσης τους τα μεγάλα ζητήματα που τους αφορούν. Σε αυτή την προσπάθεια η Γενική Απεργία μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο. Γι' αυτό από τα συνδικάτα χρειάζεται αποφασιστική παρέμβαση και δράση μέσα στους χώρους δουλειάς, με ολοκληρωμένο τρόπο και συγκεκριμένο σχέδιο.

Αργοστόλι 8 Οκτώβρη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Μαντζουράτος Δημήτρης