ΕΛΜΕΚΙ: Στήριξη της πρωτοβουλίας της ΠΣΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 07:55

ΕΛΜΕΚΙ: Στήριξη της πρωτοβουλίας της ΠΣΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αγώνες στηρίζουμε την πρωτοβουλία της ΠΣΟ:«Τροφή, νερό, φάρμακα, βιβλία και στέγη για όλους»!!! Την Πέμπτη, στις 3 του Οκτώβρη, για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) οργανώνει σε όλες τις χώρες του κόσμου κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και απεργίες με κεντρικό αίτημα «τροφή, νερό, φάρμακα, βιβλία και στέγη για όλους». Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση και συζητήσεις στα σχολεία. Να συζητήσουν το πλαίσιο διεκδικήσεων της ΠΣΟ για:  

• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στους τομείς αυτούς.
• Υλοποίηση στεγαστικής πολιτικής υπέρ του λαού με έμφαση στα νέα ζευγάρια, τους χαμηλόμισθους, τους άστεγους, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση. Όχι στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
• Σταθερή και μόνιμη εργασία για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις με αυξήσεις που να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες των εργαζομένων. Ανάκληση όλων των μειώσεων που επιβλήθηκαν στους μισθούς. Άμεση ανάκληση όλων των μειώσεων που επιβλήθηκαν στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις τα τελευταία χρόνια.
Η αξιοπρεπής διαβίωση προϋποθέτει ότι οι λαϊκές μάζες θα έχουν σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια Παιδεία. Ένα αξιοπρεπές παρόν και μέλλον για τις νέες γενιές συνεπάγεται τη μόνιμη σταθερή δουλειά.

Για την εργατική αριστοκρατία, την ξεπουλημένη στους καπιταλιστές ITUC, της οποίας η ΓΣΕΕ είναι μέλος και για την εργοδοτική ETUCE, στην οποία συμμετέχει η ΟΛΜΕ, αξιοπρεπής διαβίωση σημαίνει ένα νέο μείγμα διαχείρισης που θα διασφαλίζει τα κέρδη των βιομηχάνων και την «κοινωνική συνοχή», αθωώνοντας έτσι τον καπιταλισμό και τις πολιτικές δυνάμεις που τον υπηρετούν.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της ΠΣΟ με τις παρακάτω δράσεις μας:
• Τετάρτη 2 Οκτώβρη 11 πμ – 2 το μεσημέρι, 3ωρη στάση εργασίας ενάντια στις νέες διαθεσιμότητες και υποχρεωτικές μετακινήσεις. 12 το μεσημέρι παράσταση στα γραφεία της

Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας. Καλούνται οι συνάδελφοι, ιδιαίτερα όσοι αντιμετωπίζουν ζήτημα με το ωράριό τους, να δώσουν «παρών».
• Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε μαζική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παιδεία την που θα γίνει την Πέμπτη 3 Οκτώβρη, 6 μμ, στο θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος». Γονείς – εκπαιδευτικοί – εργαζόμενοι να παλέψουμε για την κάλυψη όλων των μαθητών με δωρεάν – ασφαλείς μεταφορές, για σίτιση – υγεία – ασφάλεια χωρίς διακρίσεις, για να σταματήσουν οι συγχωνεύσεως – καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, για μόνιμη σταθερή εργασία με ανάκληση των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων εκπαιδευτικών – φυλάκων – επιστατών, για να μείνει στα χαρτιά ο νέος νόμος για την παιδεία.
• Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης, την Παρασκευή 4 Οκτώβρη, 7 μμ.
• Κλιμάκωση με Γενική Απεργία την Τετάρτη 23 Οκτώβρη.

Αργοστόλι 1 Οκτώβρη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Μαντζουράτος Δημήτρης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ