ΕΛΜΕΚΙ: Στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής διάδοσης των ναρκωτικών ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 11:38

ΕΛΜΕΚΙ: Στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής διάδοσης των ναρκωτικών ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει απερίφραστα τη στάση του Προέδρου του Κέντρου Πρόληψης & Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Κεφαλληνίας – Ιθάκης, Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Κουρή, απέναντι στην μείζον ζήτημα της κυβερνητικής πολιτικής για τα ναρκωτικά. Ο εν λόγω κύριος, αξιοποιώντας τη στάση του εκπροσώπου του Οδοντιατρικού Συλλόγου στο ΔΣ του Κέντρου κ. Γαρμπή, προχώρησε σε παροπλισμό ψηφίσματος που είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ. Πρόκειται για ξεκάθαρη παραχάραξη ειλημμένης απόφασης. Στο ψήφισμα καταδικαζόταν η κυβερνητική πολιτική στο χώρο των δομών πρόληψης και απεξάρτησης, διατυπώνονταν ένα συγκροτημένο πλαίσιο αιτημάτων και καλούνταν ο λαός και η νεολαία του νησιού σε δράση.

Το ψήφισμα είχε τεθεί στο ΔΣ, διαβάστηκε, συζητήθηκε, έγιναν παρατηρήσεις που συμπεριλήφθηκαν στο τελικό κείμενο και υπήρξε διαδικασίας ψηφοφορίας. Ο κ. Κουρής είχε υποστηρίξει ότι τέτοια κείμενα δε βοηθούν αλλά δεσμεύτηκε ότι θα υπέγραφε την απόφαση. Σε όλο το διάστημα μέχρι σήμερα διαβεβαίωνε τον εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ-ΚΙ ότι η έκδοση του ψηφίσματος καθυστερεί για καθαρά «τεχνικούς» λόγους (φόρτος εργασίας κλπ). Από κοινού με τον κ. Γαρμπή, ο οποίος είναι και Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων, έφεραν από το παράθυρο το αρχικό (υποτίθεται) ψήφισμα με «τροποποιήσεις», για να ξανασυζητηθεί σε ένα ΔΣ με άλλη σύνθεση από την αρχική. Μάλιστα, με περίσσιο θράσος, υποστήριξαν ότι καμία συζήτηση και ψηφοφορία δεν έγινε!!! Οι τροποποιήσεις τους είχαν στόχο την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης, αφού εισηγούνταν ότι «οι αντικυβερνητικές αιχμές δεν αρμόζουν στον Απόπλου».


Πρόκειται για πρωτοφανή μεθόδευση που δείχνει ότι η κυβέρνηση και οι φίλιες προς αυτήν δυνάμεις είναι αδίστακτες προκειμένου να προωθήσουν την πολιτική διάδοσης των ναρκωτικών. Εναρμονίζονται με τις γενικότερες κατευθύνσεις της ΕΕ για το θέμα. Θέλουν να βάλλουν λουκέτο σε μια σειρά δομές, να κλείσουν τα στεγνά προγράμματα, να τσακίσουν την όποια φραγή υπάρχει σήμερα. Τέτοιες πρακτικές εξυπηρετούν την ανοιχτή ή πιο καλυμμένη πρόθεση των κυβερνητικών εταίρων να δώσουν στην νεολαία την «ελευθερία» της γλάστρας με το χασίσι στο μπαλκόνι ή τη συντήρηση μέσω των υποκατάστατων τύπου μεθαδόνης. Ακόμη κι ένα απλό ψήφισμα γίνεται τεράστιο πρόβλημα για τα πολιτικά «βαποράκια» της τοξικομανίας.

Κι όλα αυτά στο όνομα της μη πολιτικοποίησης. Έφθασαν στο σημείο να αμφισβητούν ουσιαστικά τη διανοητική επάρκεια όσων ψήφισαν θετικά την απόφαση που προτάθηκε από την ΕΛΜΕ-ΚΙ, υπονοώντας ότι υφαρπάχτηκε η ψήφος στο βωμό σκοπιμοτήτων και καπελώματος του φορέα!!! Ας κοιτάξουν τα μούτρα τους προτού τολμήσουν να ξανακάνουν τέτοιες αναφορές. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι ήταν επιβεβλημένη η αποχώρηση από τη συνεδρίαση του εκπρόσωπου της, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρωτοφανή μεθόδευση.

Ο λαός της Κεφαλονιάς να ενημερωθεί για το ψήφισμα που είχε εγκριθεί και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Να κάνει δική του υπόθεση τον αγώνα ενάντια σε όλα ναρκωτικά, που γίνονται μοχλός των καπιταλιστών και του πολιτικού τους προσωπικού, για τον παροπλισμό και τη χειραγώγηση της νεολαίας. Να διεκδικήσει ζωή ολόκληρη κι όχι σε δόσεις. Η εκπαιδευτική κοινότητα να βγάλει συμπεράσματα για τις δυνάμεις που δήθεν ασχολούνται μέσα από φορείς (Συλλόγους κλπ) με τα προβλήματα της νεολαίας αλλά την κρίσιμη ώρα μπαίνουν τροχοπέδη σε κάθε ουσιαστική στάση για την υπεράσπιση των μαθητών από τη μάστιγα.

Αργοστόλι 12 Σεπτέμβρη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας