ΕΛΜΕΚΙ: Δήμος Κεφαλονιάς - Φαρδιά πλατιά υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης απόλυσης των σχολικών φυλάκων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 11:03

ΕΛΜΕΚΙ: Δήμος Κεφαλονιάς - Φαρδιά πλατιά υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης απόλυσης των σχολικών φυλάκων

Με διαπιστωτική πράξη του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, στηριγμένη στο νόμο 4172/2013, καταργήθηκαν και επίσημα οι έξι θέσεις σχολικών φυλάκων που υπήρχαν στο Δήμο Κεφαλονιάς. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την απόλυση των συναδέλφων φυλάκων. Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση, που έγκαιρα είχαμε επισημάνει, ότι υπάρχει αμέριστη συνδρομή της τοπικής διοίκησης στην υλοποίηση της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ για απολύσεις μόνιμου προσωπικού. Η επιλογή της απόλυσης των σχολικών φυλάκων ανοίγει δρόμο στις εταιρίες security και είναι, επίσης, σε διατεταγμένη υπηρεσία πριμοδότησης των νεοναζί της χρυσής αυγής. Εντάσσεται στη στρατηγική ενός μικρότερου κράτους, που θα λειτουργεί επιτελικά σε όφελος των μονοπωλιακών ομίλων, θα διαμορφώνει νέα πεδία επενδύσεων σε παιδεία – υγεία – πρόνοια και θα κονιορτοποιεί κάθε έννοια μόνιμης - σταθερής εργασίας.

Ο εγκλωβισμός των εργαζομένων και των απολυμένων στην αναμονή ότι τα στελέχη της τοπικής διοίκησης (δήμαρχοι, περιφερειάρχες κα) μπορούν να διαμεσολαβήσουν σε όφελός τους, μόνο ζημιά μπορεί να κάνει. Ο ρόλος που έχει αναλάβει η τοπική διοίκηση για την υλοποίηση των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων απαιτεί, δίπλα στην ένταση της προσπάθειας εξαπάτησης του λαού, την ανοιχτή καταστολή απέναντι σε κάθε φωνή που δεν ευθυγραμμίζεται με την κυρίαρχη πολιτική. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ δε θεωρεί καθόλου τυχαίες τις διώξεις που εξαπολύονται από τη Δημοτική Αρχή σε βάρος δημοσιογράφων τοπικά. Πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν γεγονότα που είδαν και άκουσαν χιλιάδες συμπατριώτες και επισκέπτες του νησιού μας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε κλιμάκωση της κινητοποίησης. Για την ανάκληση των απολύσεων. Για το δικαίωμα στη μόνιμη – σταθερή εργασία. Για να ένα σχολείο που σε όλες τους τις εκφάνσεις, από τις μεταφορές και την καθαριότητα μέχρι τις ιατρικές εξετάσεις και τα αναλυτικά προγράμματα θα είναι αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν.

Να δώσουμε κάτω από το βάρος της εξέλιξης αυτής, αλλά και στο φόντο των αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, νέα διάσταση στις δράσεις που έχουμε αποφασίσει:
1. Παρασκευή 16 Αυγούστου, 8 μμ, στο Δημοτικό Στάδιο (συναυλία Θάνου Μικρούτσικου). Μοιράζουμε ανακοινώσεις, έξω από την κεντρική είσοδο.
2. Κυριακή 18 Αυγούστου, 8.30 μμ, στο Εργατικό Κέντρο. Μαζικό «παρών» στην εκδήλωση – συζήτηση για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση, με ομιλητή το Δρ. Κυριάκο Ιωαννίδη, εκπαιδευτικό αναλυτή και συντάκτη του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης        Γαλιατσάτος Νικόλας