ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη μάχη στη βουλή για το Μαντζαβινάτειο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013 10:30

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη μάχη στη βουλή για το Μαντζαβινάτειο

Την ερχόμενη Τρίτη, 18/6, θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για την επαναφορά του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου στην προ της 1/1/2013 διοικητική θέση ως αυτόνομη δομή και την αποφυγή της υποβάθμισης του και της μετατροπής του σε Κέντρο Υγείας.

Όπως είναι γνωστό, σε συνέχεια των λαϊκών κινητοποιήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να ακυρωθεί η εφαρμογή του μνημονιακού νόμου που καταδίκαζε σε αργό θάνατο το νοσοκομείο, πράγμα που αποτέλεσε σαφή στόχευση των κυβερνήσεων και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, διατυπώθηκε με την βοήθεια πολλών παραγόντων η σχετική τροπολογία που με πρωτοβουλία και φροντίδα της βουλευτού Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αφροδίτης Θεοπεφτάτου κατατέθηκε στα πλαίσια νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας και θα έλθει προς ψήφιση στην ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη.

Η τροπολογία αυτή υπογράφεται εκτός από την βουλευτή Κεφαλονιάς-Ιθάκης και από εκπροσώπους των κομμάτων ΝΔ (Κακλαμάνης), ΠΑΣΟΚ (Μανιάτης), ΑΝ.ΕΛ. (Τερενς Κουίκ), ΔΗΜΑΡ (Λυκούδης).

Καλούμε τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης να τιμήσουν την υπογραφή τους, να υπερψηφίσουν την τροπολογία και να μην υπαναχωρήσουν μπροστά στην διαφαινόμενη άρνηση του υπουργού κ. Λυκουρέντζου!

Καλούμε τις τοπικές ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες και τουλάχιστον αυτή τη φορά να αποδείξουν ότι η στήριξη τους στο λαϊκό αίτημα για την αυτονόμηση και σωτηρία του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου ήταν ειλικρινής και πολιτικά αξιόπιστη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δίνει τη μάχη ώστε το πρώτο βήμα για τη νέα θετική πορεία του Μαντζαβινάτειου να γίνει γεγονός.