ΕΛΜΕ : Νέα βαθμολογική και μισθολογική υποβάθμιση όλων των δημοσίων υπαλλήλων

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 00:08

ΕΛΜΕ : Νέα βαθμολογική και μισθολογική υποβάθμιση όλων των δημοσίων υπαλλήλων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι ανοίγει ολισθηρός δρόμος σε βάρος όλων των εκπαιδευτικών αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων, με αφορμή τη βαθμολογική και μισθολογική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών που ανήκουν στις ειδικότητες ΠΕ16, ΠΕ17, ΠΕ18 και ΠΕ20 και ΤΕ01- για την οποία αποφαίνεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ). Χιλιάδες εκπαιδευτικοί είτε θα χάσουν άμεσα το βαθμό που απέκτησαν με την ένταξη στο νέο μισθολόγιο και θα καταταγούν σε χαμηλότερο, είτε θα χρειαστούν επιπλέον τρία έτη για να ανέβουν στον ανώτερο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση θα χτυπηθεί περαιτέρω το ήδη τσακισμένο εισόδημα των εκπαιδευτικών. Η υπόθεση, με τις ειδικότητες που αναφέραμε, αποτελεί συνέχεια του πρώτου χτυπήματος που είχε δοθεί με την υποβάθμιση των αποφοίτων των Πολυτεχνείων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:
1. Να μη γίνει αποδεχτή η γνωμάτευση του ΝΣΚ.
2. Να αποσυρθεί άμεσα η υπ' αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.31.32/1621/5318 εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
3. Να παραμείνουν οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων ΠΕ16, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ20 στην κατηγορία και στο βαθμό τον οποίο κατέχουν σήμερα.

Αργοστόλι 5 Ιουνίου 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ