Κατάληψη στη ΔΕΗ από την ΠΑΣΕΒΕ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 14:01

Κατάληψη στη ΔΕΗ από την ΠΑΣΕΒΕ

Κατάληψη στο κτίριο της ΔΕΗ έκαναν σήμερα πολίτες με πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΒΕ και συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, δεν άφηναν κανέναν να εισέλθει στο κτίριο της ΔΕΗ και ενημέρωναν τον κόσμο για τους λόγους αυτής της κίνησης.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Σταύρος Γρηγορόπουλος της ΠΑΣΕΒΕ: «Κάναμε παράσταση στον κ. Λούζη και τον κ. Βουτσινά σαν ταξικές δυνάμεις, για μία συμπολίτη μας αυτοαπασχολούμενη, η οποία λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα. Το ίδιο το ρολόι της δίνει παροχή και στο μαγαζί και στο σπίτι με αποτέλεσμα να είναι και χωρίς ρεύμα η κατοικία. Στο 2012 έχουμε ανθρώπους που ζουν χωρίς ρεύμα. Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να γίνει λαϊκή ιδιοκτησία. Δεν μπορεί να γίνει εμπόρευμα εκμετάλλευσης των καπιταλιστών και των μονοπωλίων. Καλούμε το λαό της Κεφαλονιάς γιατί αυτό το φαινόμενο θα πολλαπλασιαστεί. Ήδη μας είπε ο κ. Βουτσινάς ότι είναι 40 οικογένειες σε αυτή την κατάσταση. Καλούμε το λαό σε οργάνωση, να μην επιτρέψει να κοπεί ρεύμα. Το συγκεκριμένο ρολόι θα το επανασυνδέσουμε με δική μας ευθύνη και δεν θα επιτρέψουμε να το κόψει κανείς».

Εν συνεχεία, ο Σταύρος Γρηγορόπουλος και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μάκης Σπυράτος, είχαν διαπραγμάτευση με τους υπεύθυνους της ΔΕΗ τον κ. Λούζη και τον κ. Βουτσινά και κατάφεραν να πετύχουν έναν ευνοϊκό διακανονισμό για την περίπτωση της κυρίας που είχαν κόψει το ρεύμα και στο μαγαζί και στο σπίτι της.