ΕΛΜΕΚΙ: Εμπαιγμός και υποκρισία η δήθεν λειτουργία της ενισχυτικής!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 10:05

ΕΛΜΕΚΙ: Εμπαιγμός και υποκρισία η δήθεν λειτουργία της ενισχυτικής!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τον εμπαιγμό και την υποκρισία του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την Ενισχυτική Διδασκαλία. Το πρόγραμμα προκηρύσσεται λίγο πριν το Πάσχα, ενώ η σχολική χρονιά βαίνει προς το τέλος της και αφορά μόνο τα Γυμνάσια (δεν έχει σχέση με την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη που υπήρχε στα Λύκεια). Το πρόγραμμα για την Κεφαλονιά είναι εξοργιστικό (αν δεν υποκρύπτονται και άλλες σκοπιμότητες). Δεν δημιουργείται Σχολικό Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΣΚΕΔ) σε κανένα Περιφερειακό σχολείο ή ΕΠΑΛ!!! Μεσοβούνεια, Σάμη, Πάστρα, Ιθάκη «κόβονται» από τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας.


Να μην ξεχνάμε: Ακόμη στην Κεφαλονιά χάνονται πάνω από 140 ώρες μαθημάτων τη βδομάδα στο κανονικό πρόγραμμα!!! Χιλιάδες μαθητές στη χώρα μας μένουν χωρίς εκπαιδευτικούς ακόμη και σε μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά. Γι' αυτά η «φιλεύσπλαχνη» κυβέρνηση σιωπά...
Τα ΣΚΕΔ που δημιουργούνται τοπικά είναι τα ακόλουθα:

ΣΚΕΔ

ΤΜΗΜΑΤΑ

ΩΡΕΣ ΠΕ03

ΩΡΕΣ ΠΕ02

ΩΡΕΣ ΠΕ04.01

ΩΡΕΣ ΠΕ04.02

ΩΡΕΣ ΠΕ06

2ο Γ/ΣΙΟ ΑΡΓ/ΛΙΟΥ

16

20

12

6

2

1

Γ/ΣΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

3

4

0

4

0

0

 

 

 

Με τον τρόπο αυτό κυβέρνηση – ΕΕ απαξιώνουν κάθε έννοια αντισταθμιστικής αγωγής. Μάλιστα, η ίδρυση των ΣΚΕΔ, με συγκροτημένο πρόγραμμα ελάχιστων ειδικοτήτων, είναι συμβατό με τη γενική γραμμή μείωσης της γενικής μόρφωσης που έχει αποφασίσει και υλοποιεί η ΕΕ. Με αυτή την έννοια είναι πιλότος για το νέο σχολείο που θα προωθηθεί στο κανονικό πρόγραμμα. Το ίδιο ισχύει και για τις εργασιακές σχέσεις (ωρομίσθιοι) αλλά και για την αμοιβή μόνιμων και ελαστικά απασχολούμενων, με 9 ευρώ την ώρα.

Τα μηνύματα που στέλνει η κυβέρνηση είναι σαφή:
• Ή οι γονείς απομακρυσμένων – περιφερειακών σχολείων εξασφαλίζουν μόνοι τους τη μεταφορά των παιδιών τους ή ενισχυτική δεν έχει. Διότι, όταν έχουν τιναχθεί στον αέρα οι μεταφορές στο κανονικό ωράριο θα υπάρξει εγγύηση για την ενισχυτική; Οι γονείς της Ιθάκης πρέπει, προφανώς, να φροντίσουν να εκκενωθεί το νησί από τα παιδιά τους... Αν δε θέλουν, υπάρχει κι άλλη «πρόνοια»: οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου θεσμοθέτησαν την μαθητεία από τα 14.
• Πρόγραμμα χωρίς κενά και μια σειρά από δράσεις μπορούν να «τρέξουν» μόνο σε μεγάλα σχολεία. Ετοιμαστείτε λοιπόν για νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις ή καλύτερα υλοποιείστε τες οι ίδιοι. Αυτό ήταν και το μήνυμα του νέου Περιφερειακού Διευθυντή Ιονίων Νήσων, όπως προκύπτει από τη θεματολογία του σεμιναρίου που πραγματοποίησε: «Ολική ποιότητα» και μάνατζμεντ μπορεί να έχεις μόνο από ένα αριθμό μαθητών και πάνω.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι ουσιαστική προσφορά στους μαθητές είναι η διεκδίκηση, για τη λειτουργία ενός ενιαίου δωδεκάχρονου βασικού υποχρεωτικού σχολείου, που θα καλύπτει όλους τους μαθητές. Τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας χρειάζεται να ξεκινούν με την έναρξη του σχολικού έτους, να προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε σχολείου, με έμφαση στα περιφερειακά και τα ΕΠΑΛ, να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς που θα προσληφθούν με μόνιμη σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ