Στο “σφυρί” το πιο διάσημο και ιστορικό σπίτι στην Αμερική (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 12:00

Στο “σφυρί” το πιο διάσημο και ιστορικό σπίτι στην Αμερική (εικόνες)

Ένα από τα πιο ιστορικά ακίνητα στο Λος Άντζελες, το οποίο για σχεδόν έναν αιώνα ήταν γνωστό και ως Beverly House, έχει βγει σε δημοπρασία, με την τελευταία προσφορά να ανέρχεται μόλις στα 47 εκατ. δολάρια.

Το ακίνητο που μετονομάστηκε σε Hearst Estate, βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 15 στρεμμάτων μόλις τρία τετράγωνα βόρεια της λεωφόρου Sunset, σχεδιάστηκε από τον αναγνωρισμένο μηχανικό Γκόρντον Κάουφμαν και χτίστηκε το 1927 από τον Μίλτον Γκετζ. Το 1946 απόκτήθηκε για περίπου 120.000 δολάρια από την ηθοποιό Μάριον Ντέιβις και τον αμερικανό μεγαλοεκδότη Γουίλιαμ Χιρστ, η δίψα του οποίου για εξουσία αλλά και η μεγαλομανία του ενέπνευσαν τον “Πολίτη Κέιν” του Όρσον Γουέλς!

Το ακίνητο, το οποίο κάποτε είχε φιλοξενήσει τον Τζον Κένεντι και την σύζυγο του Τζάκι, αποκτήθηκε για άγνωστο ποσό το 1976 από τον δικηγόρο, χρημαστιστή και επενδυτή ακινήτων, Λέοναρντ Ρος. Ο Ρος, ο οποίος έζησε στο Beverly House για αρκετές δεκαετίες, αντιμετώπισε κάποια οικονομικά προβλήματα πριν από μια δεκαετία και έβαλε προς πώληση το ακίνητο το 2007 στην εξωφρενική τιμή των 165 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μόνο και μόνο η συντήρηση ενός τέτοιου ακινήτου θα χρεοκοπούσε τον μέσο άνθρωπο, με αποτέλεσμα ο Ρος να το βάλει προς πώληση ξανά το 2013 στην επίσης μη ρεαλιστική τιμή των 125 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία αυξήθηκε ανεξήγητα στα 195 εκατομμύρια δολάρια το 2016. Το φθινόπωρο του 2018 εμφανίστηκε ξανά προς πώληση για 135 εκατομμύρια δολάρια, και τον περασμένο Απρίλιο κυκλοφόρησε για 89,75 εκατομμύρια δολάρια, προτού μειωθεί η τιμή του στα 69,95 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο.

Η μειωμένη τιμή του ακινήτου, το οποίο έχει βγει σε δημοπρασία για την εξόφληση των χρεών του Ρος (εκκρεμούν περισσότερα από 52,3 εκατομμύρια δολάρια σε δάνεια), προσέλκυσε αρκετούς αγοραστές, μεταξύ των οποίων την εταιρία επενδύσεων Berggruen Holdings Ltd., η οποία προσέφερε στον Ρος 47 εκατ. δολάρια για την απόκτηση του ακινήτου. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times η προσφορά έχει γίνει αποδεκτή, πράγμα που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να υποβάλουν μεγαλύτερη προσφορά (τουλάχιστον 1 εκατ. δολαρίων υψηλότερη από 47 εκατομμύρια δολάρια) από τώρα έως τις 14 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία όπου θα λάβει χώρα η δημοπρασία στο δικαστικό μέγαρο του Λος Άντζελες.

Συνολικά, το ακίνητο εκτείνεται σε περίπου 3.450 τετραγωνικά μέτρα, εκ των οποίων τα 2.695 καταλαμβανει η κυρίως κατοικία και τα υπόλοιπα δύο διαμερίσματα επισκεπτών ή προσωπικού και ένα γκαράζ για οκτώ αυτοκίνητα. Διαθέτει 18 δωμάτια και 25 μπάνια, και χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό για πολλές ταινίες, με πιο θρυλική τον “Νονό”.

Εκτός από τα πολλά δωμάτια και τα μπάνια, το πανέμορφο σπίτι, το οποίο έχει περιγραφεί και ως “κατοικία τρόπαιο”, διαθέτει μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, ένα γήπεδο τένις, δύο αίθουσες προβολής, μια τεράστια κουζίνα, υπαίθριους χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν για δείπνο έως και 400 άτομα και πολλά άλλα.

Το Beverly House διαθέτει απαράμιλλη πολυτέλεια και θεωρείται ένα από τα πιο πολύτιμα ακίνητα της Αμερικής. Αν οι τοίχοι του μιλούσαν σίγουρα θα είχαν πολλά να μας πουν…

Δείτε μερικές επιπλέον φωτογραφίες της κατοικίας παρακάτω:

πηγη: perpetual.gr