Αυτή είναι η τάση που έρχεται να αντικαταστήσει το contouring

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 21:00

Αυτή είναι η τάση που έρχεται να αντικαταστήσει το contouring

Πώς να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα που θα ταιριάξει στο πρόσωπο σου 

Τα τελευταία χρόνια, αφήσαμε πίσω μας το έντονο, βαρύ contouring και κινηθήκαμε προς ένα πιο φυσικό look. Ο ειδικός σε αυτό δεν είναι αάλλος από τον makeup artist Mario Dedivanovic, ο οποίος έγινε γνωστός για την επιμέλεια του μακιγιάζ των Kardashians.

"Ο τρόπος που κάνουμε το contouring άρχισε να αλλάζει όταν συνειδητοποιήσαμε ότι το μακιγιάζ στα social media δεν φαίνεται το ίδιο με το πώς είναι στην πραγματική ζωή", λέει ο Dedivanovic.

Για να πετύχεις το νέο αυτό φυσικό look, ακολούθησε τα tips των ειδικών:

Η σωστή εφαρμογή
Αντί να κάνεις contouring απευθείας στις κοιλότητες των μάγουλών σου, το οποίο Dedivanovic λέει ότι αυτό θα δημιουργήσει ένα πιο αφύσικο περίγραμμα, άπλωσε το contouring ή το bronzer σου ελαφρώς πάνω από τις κοιλότητες των μάγουλων σου. Ανάμειξε το με κινήσεις προς τα πάνω και εφάρμοσε λίγο προϊόν, προσθέτοντας περισσότερο στη συνέχεια, αν χρειαστεί. "Για να δημιουργήσεις ένα πιο φυσικό look, θα πρέπει να καταλάβεις το πώς μοιάζει το μακιγιάζ σου στο φως της ημέρας", λέει ο Dedivanovic. 

Κάνε σκιάσεις με το foundation
Παρόλο που τα contour sticks είναι πολύ βολικά σαν προϊόντα, οι ειδικοί επιμένουν ότι τίποτα δεν μπορεί να κερδίσει σε φυσικότητα το foundation, που πάντα μοιάζει σαν δεύτερο δέρμα - αν είναι η σωστή απόχρωση και υφή. Η χρήση ενός πιο σκουρόχρωμου foundation για να κάνεις contouring θα κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο φυσικό.

Προσθέστε ρουζ
"Το ρουζ κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο υγιές και φυσικό, εξηγεί ο Dedivanovic. Για να το εφαρμόσεις σωστά, χαμογέλασε ελαφρώς και πρόσθεσε λίγη ποσότητα ψηλά στα μήλα των μάγουλών σου, και μια ελάχιστη ποσότητα στη μύτη, το μέτωπο και το πηγούνι σου για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα. Επίσης, προτίμησε τις υγρές ή κρεμώδεις φόρμουλες, οι οποίες μιμούνται το δέρμα, σε αντίθεση με τις πούδρες.

Εσωτερική λάμψη
Ο Dedivanovic προτείνει το highlighter να μην είναι ποτέ πολύ βαρύ και έντονο. "Ο σκοπός του highlighter είναι να δώσει στο δέρμα μια φυσική λάμψη και να το φωτίσει, και όχι να δημιουργήσει μια έντονη λωρίδα κατά μήκος των ζυγωματικών οστών". Προτιμά τα προιόντα σε υγρή μορφή επειδή 'κάθονται' καλύτερα στο δέρμα και εφαρμόζει το highlighter και στο οστό των φρυδιών, στο εσωτερικό του ματιού, στη γέφυρα της μύτης και πάνω από τα χείλη.

Μάθε το πρόσωπό σou
Η εφαρμογή του contour και του highlighter δεν είναι κάτι που είναι το ίδιο για όλα τα πρόσωπα. Για να έχεις το επιθυμητό κολακευτικό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να καταλάβεις το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά σου και να ακολουθήσεις τα σωστά βήματα.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250