Οι κοινές συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά σου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 16:30

Οι κοινές συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά σου

Πόσα από αυτά κάνεις;

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες στη ρουτίνα ομορφιάς μας που ακολουθούμε για χρόνια, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι καλές - αντιθέτως, μπορούν να έχουν καταστροφικές συνέπειες για την επιδερμίδα ή τα μαλλιά μας.

Δες παρακάτω τις πιο κοινές συνήθειες που μπορεί να οφείλονται για τη φθορά στα μαλλιά σου: 

Λούζεσαι με καυτό νερό
Το καυτό νερό, εκτός του ότι ξηράνει την τρίχα (που σημαίνει ότι την κάνει πιο επιρρεπή στο σπάσιμο), μπορεί και να την κάψει, όπως τα εργαλεία styling. Αντιθέτως, το κρύο νερό θα κάνει καλό στα μαλλιά σου και θα τους χαρίσει επιπλέον λάμψη.

Χτενίζεσαι όσο τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα
Όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα, είναι πιο ευαίσθητα και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Απόφυγε την κλασική βούρτσα και προτίμησε ειδική χτένα για ξεμπέρδεμα της τρίχας, κάνοντας πολύ απαλές κινήσεις.

Τα στεγνώνεις τρίβοντάς τα με την πετσέτα
Η υπερβολική τριβή με το σκληρό ύφασμα της πετσέτας προκαλεί ανεπιθύμητο φριζάρισμα αλλά και φθορά στην τρίχα. Χρησιμοποίησε ένα βαμβακερό t-shirt ή μια πετσέτα με μικροίνες κάνοντας απαλές κινήσεις. 

Κοιμάσαι σε βαμβακερή μαξιλαροθήκη
Για να μειώσεις το φριζάρισμα και τη φθορά, επέλεξε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη αντί για βαμβακερή.

Κάνεις υπερβολικη χρήση εργαλείων styling
Οι υπερβολές με τα εργαλεία styling που παράγουν θερμότητα μπορούν να προκαλέσουν κάψιμο και φθορές. Προσπάθησε όσο γίνεται να τα αποφύγεις και όταν τα χρησιμοποιείς, να εφαρμόζεις πρώτα ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν.

Τα πιάνεις σε σφιχτές αλογοουρές ή κότσους
Πόσες φορές έχει πονέσει το κεφάλι σου από το πολύ τράβηγμα όταν πιάνεις πολύ σφιχτά τα μαλλιά σου σε αλογοουρά ή κότσο; Η συγκεκριμένη συνήθεια ταλαιπωρεί τις ρίζες και μπορεί ακόμα και να προκαλέσει απώλεια μαλλιών. Όταν επιλέγεις να τα πιάσεις, κάντο πιο απαλά και με λαστιχάκια που δε σπάνε την τρίχα. 

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250