Έχεις σπαστά μαλλιά; Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές για την περιποίηση τους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 17:20

Έχεις σπαστά μαλλιά; Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές για την περιποίηση τους

Η κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης για το συγκεκριμένο τύπο μαλλιών

Οι διαφορετικοί τύποι μαλλιών χρειάζονται και διαφορετική περιποίηση για να διατηρηθούν υγιή και να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Παρακάτω, θα βρεις τις καλύτερες συμβουλές για την περιποίηση των σπαστών μαλλιών:

 Απόφυγε το συχνό λούσιμο
Τα φυσικά έλαια της τρίχας εμποδίζουν το φριζάρισμα, οπότε καλό θα είναι να μην υπερβάλλεις στο λούσιμο. Αν η τρίχα σου είναι λεπτή, λούσου μέρα παρά μέρα και αν είναι χοντρή, κάθε 3-4 ημέρες. Ενδιάμεσα, μπορείς να τα βρέχεις με νερό ή να χρησιμοποιείς ένα ξηρό σαμπουάν.

Εφάρμοσε μάσκα
Μία φορά την εβδομάδα, εφάρμοσε μια μάσκα μαλλιών με shea butter και λάδι ελιάς για 10-15 λεπτά και χρησιμοποίησε καθημερινά ένα ειδικό προϊόν κατά του φριζαρίσματος. 

Χρησιμοποίησε ειδικά προϊόντα
Προτίμησε σαμπουάν για σπαστά μαλλιά με συστατικά που καταπολεμούν το φριζάρισμα. Αν τα μαλλιά σου φριζάρουν πολύ με την υγρασία, χρησιμοποιήστε μετά το λούσιμο ένα ενυδατικό conditioner, άφησε το να δράσει για 3 λεπτά λεπτά, ξέπλυνε τα και αφού τα χτενίσεις και τα ταμπονάρεις με πετσέτα, εφάρμοσε ένα leave in conditioner από τη ρίζα ως τις άκρες.

Πρόσεξε το στέγνωμα
Προτίμησε να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά. Αν πρέπει να τα στεγνώσεις, εφάρμοσε ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα και χρησιμοποίησε ένα σεσουάρ με φυσούνα, μέχρι τα μαλλιά σου να στεγνώσουν εντελώς.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250