Μικρό Budget; 9 ιδέες για να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιο με λίγα χρήματα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 16:30

Μικρό Budget; 9 ιδέες για να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιο με λίγα χρήματα

Μπορεί να μην θέλετε να ξοδέψετε σχεδόν καθόλου χρήματα, θέλετε όμως να ανανεωθείτε. Και καλά κάνετε!

Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε το υπνοδωμάτιό σας με 10 εκπλητικές ιδέες που είναι σίγουρα εντός budget. 

Ντύστε την συρταριέρα Αν υπάρχει κάποια παλιά συρταριέρα στο υπνοδωμάτιο την οποία έχετε βαρεθεί να βλέπετε μπορείτε να την μεταμορφώσετε με ένα όμορφο αυτοκόλλητο. Σε καταστήματα με είδη σπιτιού θα βρείτε αυτοκόλλητα σε υπέροχα σχέδια (πολύχρωμα ή και μονόχρωμα) τα οποία θα σας επιτρέψουν να κάνετε την αλλαγή που επιθυμείτε οικονομικά. 

Ράφια Αν ο αποθηκευτικός χώρος στο υπνοδωμάτιό σας είναι περιορισμένος δεν έχετε παρά να τον ενισχύσετε με μερικά ράφια που θα βάλετε σε έναν από τους τοίχους του. Εμείς πάντως δεν σας προτείνουμε να βάλετε ράφια στον τοίχο που βρίσκεται πίσω και πάνω από το προσκέφαλο του κρεβατιού σας. Σε έναν πιθανό σεισμό όλα όσα θα έχετε στα ράφια κινδυνεύουν να πέσουν στο κεφάλι σας. 

υπνοδωμάτιο

Προσθέστε μερικά ράφια σε ένα υπνοδωμάτιο που έχει έλλειψη χώρου.

Aλλάξτε μόνο τα πόμολα Μπορεί να σας φαίνεται πως πρόκειται για μια πολύ μικρή αλλαγή που δεν θα κάνει τη διαφορά αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Δείτε το υπνοδωμάτιό σας να μεταμορφώνεται αλλάζοντας απλά τα πόμολα από συρταριέρες και ντουλάπες. Μπορείτε να επιλέξετε κάτι πιο παιχνιδιάρικο (σαν τα πόμολα της εικόνας) ή κάτι πιο κλασικό και στιλάτο.

Βάλτε τη φύση στο υπνοδωμάτιό σας Τι πιο όμορφο από το να φέρετε τη φύση όσο πιο κοντά σας γίνεται. Αν είστε από αυτούς που έχουν ξεχάσει τι θα πει εξοχή και φύση, τότε η επιλογή του να βάλετε φυτά στο υπνοδωμάτιο είναι ιδανική. Το γιασεμί, η λεβάντα, η αλόη, η γαρδένια, η βαλεριάνα είναι φυτά που μπορούν να μπουν στο υπνοδωμάτιο και βοηθούν πολύ και με τα προβλήματα αϋπνίας.

Λωρίδα από χρώμα Για να δώσετε έμφαση σε ένα μόνο σημείο του υπνοδωματίου μπορείτε να κάνετε το εξής: Βάψτε με χρώμα της επιλογής σας μόνο μια κάθετη λωρίδα του τοίχου η οποία μπορεί να έχει διαστάσεις όσο είναι και η συρταριέρα του υπνοδωματίου. Πάνω από αυτήν κρεμάστε μικρά και πιο μεγάλα καδράκια με φωτογραφίες σας. 

Φωτισμός Για να κάνετε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την ατμόσφαιρα αλλάξτε απλά τα φωτιστικά του υπνοδωματίου. Εδώ η αλλαγή που θα κάνετε εξαρτάται και από τα χρήματα που θέλετε και μπορείτε να ξοδέψετε. Αν δεν σας αρέσει η ιδέα των επιτραπέζιων φωτιστικών προτιμήστε επιδαπέδια σαν αυτά της εικόνας που είναι ιδανικά και για νυχτερινό διάβασμα στο κρεβάτι. 

υπνοδωμάτιο

Αλλάξτε τα φωτιστικά σας και ανανεώστε τον χώρο σας.

Φωτάκια παντού Αν είστε πολύ ρομαντικοί τότε αυτή η αλλαγή είναι για εσάς. Πάρτε σειρές από λαμπάκια (τα οποία θα βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού) και κρεμάστε τις σε έναν από τους τοίχους του υπνοδωματίου. Με ξύλινα, μικρά μανταλάκια κρεμάστε από τα καλώδια που έχουν τα λαμπάκια μικρές φωτογραφίες σας. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. 

Ταπετσαρία με ένταση Αν το όνειρό σας είναι να ζήσετε κάποτε κοντά στη φύση τότε με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βρεθείτε λίγο πιο κοντά στο όνειρό σας. Πρόκειται για μια λίγο πιο κοστοβόρα επιλογή η οποία όμως θα μεταμορφώσει ολοκληρωτικά το υπνοδωμάτιό σας. Επιλέξτε να βάλετε στον τοίχο που βρίσκεται πίσω από το κρεβάτι σας μια ταπετσαρία σαν αυτή της εικόνας. 

υπνοδωμάτιο

Βάλτε ταπετσαρία σε κάποιο σημείο στο υπνοδωμάτιο και αναβαθμίστε το οικονομικά.

Ένταση με λίγο χρώμα Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να τονίσετε με λίγο χρώμα ένα μόνο σημείο του υπνοδωματίου. Δημιουργήστε με μπογιά έναν κύκλο γύρω από ένα μικρό ράφι του δωματίου. Έτσι θα δώσετε έμφαση στο ράφι και θα ανανεώσετε και τον χώρο σας. 

Κουρτίνα Με μια απλή κουρτίνα πίσω από το κρεβάτι θα αλλάξει εντελώς ο χώρος σας. Μάλιστα μπορείτε να κρεμάσετε κανονικά και έργα τέχνης πίσω από την κουρτίνα και να ανοιγοκλείνετε τις κουρτίνες σας ανάλογα με τη διάθεσή σας. 

υπνοδωμάτιο

Για να αποκτήσετε έξτρα ιδιωτικότητα απλά βάλτε μια κουρτίνα στο τελείωμα του κρεβατιού σας.

spirossoulis.com




00 inkefalonia general ad 300X250