Γιατί είναι σημαντικό για τα παιδιά να τρώει μαζί όλη η οικογένεια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 14:30

Γιατί είναι σημαντικό για τα παιδιά να τρώει μαζί όλη η οικογένεια

Από τα παιδικά μας χρόνια, έχουμε να θυμόμαστε τα τραπέζι που μαζευόμασταν όλη η οικογένεια, καθόμασταν μαζί και τρώγαμε. Ειδικά, τα κυριακάτικα. Σήμερα, οι φορές που όλα τα μέλη μιας οικογένειας τρώνε μαζί, όλο και λιγοστεύουν και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως πλέον περιορίζονται στα σαββατοκύριακα.

Στις περισσότερες οικογένειες δουλεύουν και οι δύο γονείς και τα ωράρια είναι τέτοια που επιστρέφουν σπίτι τα απογεύματα. Πολλά παιδιά τα μεσημέρια είτε μένουν στο ολοήμερο είτε τρώνε με τη γιαγιά και τον παππού ή την γυναίκα που τα κρατάει.

Αποτέλεσμα; Τις καθημερινές πολλές οικογένειες δεν καταφέρνουν να μαζευτούν να φάνε όλοι μαζί. Ωστόσο, το να τρώνε μαζί όλα τα μέλη της οικογένειας, πέρα από μια παράδοση, είναι και ωφέλιμο για τα παιδιά, αλλά και για τους ίδιους τους γονείς, όπως τονίζουν σχετικές μελέτες. Γι’ αυτό αν δεν μπορείτε τα μεσημέρια, φροντίστε τουλάχιστον το βράδυ να τρώτε όλοι μαζί.

Δείτε παρακάτω τρία οφέλη, όπως τα αναφέρει το Parents.com.

Ενισχύεται το δέσιμο της οικογένειας

Ναι, όταν τρώμε δεν μιλάμε. Αλλά ας το προσπεράσουμε σε αυτή την περίπτωση και ας δούμε το οικογενειακό τραπέζι ως μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για τη μέρα μας ή οτιδήποτε άλλο μας απασχολεί.

Αποκτούν σωστές διατροφικές συνήθειες

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το JAMA Network Open, τα παιδιά που τρώνε μεσημεριανό ή βραδινό με την οικογένεια, αποκτούν καλύτερες διατροφικές συνήθειες, αφού τρώνε σπιτικό φαγητό και όχι junk foods κι έτοιμες λύσεις.

Βελτιώνουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες

Όπως αναφέρει σχετική έρευνα, τα παιδιά που τρώνε με την οικογένειά τους καθημερινά, έχουν πιο ανεπτυγμένες επικοινωνιακές δεξιότητες σε σχέση με άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

baby.gr




00 inkefalonia general ad 300X250