Μικρό Διαμέρισμα: Αυτός Είναι ο Τρόπος για να μην Φαίνεται «Στριμωγμένο»!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 16:00

Μικρό Διαμέρισμα: Αυτός Είναι ο Τρόπος για να μην Φαίνεται «Στριμωγμένο»!

Όταν διακοσμείτε ένα μικρό διαμέρισμα, ένας έξυπνος τρόπος για να πάρετε αποφάσεις είναι να σκέφτεστε σε «κλίμακα».

Δηλαδή, όχι μόνο το πού θα μπει ο καναπές σας, αλλά και τον χώρο που καταναλώνει σε σχέση με τον χώρο του δωματίου, το τραπεζάκι δίπλα του, το χαλάκι κλπ.

Αν τα παραπάνω είναι πολύ μικρά, τότε ο χώρος σας θα φαίνεται μικρός. Αν είναι πολύ μεγάλα, θα φαίνεται «στριμωγμένος». Αυτό που πρέπει να επιδιώξετε, είναι να επιλέξετε κομμάτια που θα είναι ακριβώς προορισμένα για τον χώρο σας. Με τους παρακάτω 5 τρόπους, θα εξασφαλίσετε ότι η διακόσμησή σας είναι στη σωστή κλίμακα για το σπίτι σας και το αυτό με τη σειρά του θα γίνει όσο πιο άνετο και φιλόξενο γίνεται.

Επιλέξτε πολυλειτουργικά κομμάτια Αντί να επιλέξετε ένα σκαμπό, ένα coffee table ή έναν καναπέ, ψάξτε για κομμάτια που εξυπηρετούν πάνω από μία λειτουργίες. Ένας καναπές – κρεβάτι ή ένα coffee table που θα έχει και αποθηκευτικό χώρο είναι πολύ καλές λύσεις. Για να πάρετε ιδέες, δείτε αυτά τα έξυπνα έπιπλα.

μικρό διαμέρισμα

Ένας καναπές που γίνεται κρεβάτι σας εξασφαλίζει χώρο.

Εξασφαλίστε πως τα χαλιά είναι αρκετά μεγάλα Αν ένα χαλί δεν χωράει πάνω του την συντριπτική πλειοψηφία των επίπλων σας, μην το πάρετε. Ένα μικρό χαλί είναι από τους σίγουρους τρόπους για να φαίνεται το διαμέρισμά σας μικρό και «στριμωγμένο».

μικρό διαμέρισμα

Επιλέξτε μεγάλα χαλιά.

Φτιάξτε έναν «βρόγχο» διαδρόμων Το ξέρουμε, σας μπερδέψαμε, αλλά θα σας εξηγήσουμε ευθύς αμέσως τι εννοούμε. Εκτός από το να τραβήξετε τα έπιπλα μακριά από τους τοίχους για μην φαίνονται όλα πυκνά, βάλτε ως στόχο να δημιουργήσετε «διαδρόμους» ενδιάμεσα από τα έπιπλα. Ο χώρος που περπατάτε είναι πολύ σημαντικός – προσπαθήστε να φτιάξετε ένα βρόγχο, δηλαδή ποτέ να μην φτάνετε σε αδιέξοδο. Αυτό θα κάνει τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος.

μικρό διαμέρισμα

Αφήστε κενό ανάμεσα στα έπιπλα.

Περιορίστε τα «άγρια» χρώματα Παρόλο που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων, περιορίστε τα άγρια χρώματα. Χρησιμοποιήστε όλη την παλέτα χρωμάτων από το άσπρο μέχρι το μαύρο, από το πιο ψυχρό στο πιο θερμό, μερικά θαλασσί ή κάποια πράσινα. Ωστόσο μείνετε μακριά από τα κόκκινα, τα πορτοκαλί και τα κίτρινα.

μικρό διαμέρισμα

Τα κόκκινα, τα πορτοκαλί και τα κίτρινα κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μικρότερος.

Μην φοβηθείτε τα μεγάλα έργα τέχνης Αν νομίζετε πως τα μεγάλα έργα τέχνης «γεμίζουν»  - όχι με ωραίο τρόπο – τον χώρο, κάνετε λάθος. Τα μεγάλα έργα τέχνης τονίζουν τα ψηλά ταβάνια. Μη διστάσετε να τα χρησιμοποιήσετε, καθώς έχουν την ιδιαιτερότητα να προσθέτουν μοναδικό στυλ και χαρακτήρα στους χώρους.

μικρό διαμέρισμα

Τα μεγάλα έργα τέχνης τονίζουν τα ψηλά ταβάνια.

spirossoulis.com