Η τέλεια σχέση -Γιατί ο σύντροφός σου πρέπει να είναι και φίλος σου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 05 Μαΐου 2016 23:24

Η τέλεια σχέση -Γιατί ο σύντροφός σου πρέπει να είναι και φίλος σου

Νέα αμερικάνικη έρευνα τονίζει τα οφέλη που έχει μία σχέση όταν το ζευγάρι είναι εκτός των άλλων και... φίλοι.


«Το να βλέπεις τον σύντροφό σου και ως φίλο σου είναι το μυστικό επιτυχίας σε μία σχέση», επισημαίνει η βοηθός καθηγητή ψυχολογίας Laura VanderDrift.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Purdue στην Ιντιάνα και είναι η πρώτη που συνδέει τη φιλία με τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως τα ζευγάρια που τους συνδέει μία στενή φιλία μεταξύ τους, έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή από τα υπόλοιπα.

Για την έρευνα ρωτήθηκαν 184 ζευγάρια που είχαν σχέση από 16 μήνες και πάνω σχετικά για το τι εκτιμούν περισσότερο στην σχέση τους.

Μερικές από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων ήταν η συντροφικότητα, η φιλία, οι κοινές εμπειρίες και το σεξ.

Μάλιστα, όσοι  απάντησαν  πως η φιλία είναι αυτό που εκτιμούν περισσότερο στην σχέση τους με την/τον παρτενέρ τους, είχαν τα υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησής στην σεξουαλικής τους ζωή.

«Για τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την σχέση τους, θα πρέπει να εστιάσουν στο πως να γίνουν και φίλοι με τον άλλον και να μην έχουν τα τυπικά στοιχεία μίας σχέσης», είπε η Laura.

Έτσι, αν πιστεύεις πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στο σεξ μαζί του/της, δοκίμασε να το δεις και από την οπτική γωνία... της φιλίας.