10 στιλιστικά λάθη που προσθέτουν χρόνια [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 09:26

10 στιλιστικά λάθη που προσθέτουν χρόνια [εικόνες]

Ολες οι γυναίκες είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές με όσα ρούχα ενδεχομένως να μας κάνουν να μοιάζουμε πιο... γεμάτες, αλλά αδιαφορούμε για όλα εκείνα τα κομμάτια της ντουλάπας μας ή τα στιλιστικά τιπς που υιοθετούμε και μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες. 

 

Για να αποφύγετε να... μεγαλώσετε απότομα, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 ρούχα, τιπς, υφάσματα, λουκς πο προσθέτουν χρόνια:

Τουίντ 

Το υφάσματα συνδέονται με την ηλικία. Παραπέμπουν κάπου. Το τζιν το αποδεικνύει. Οσο χρονών και να είσαι αν φορέσεις τζιν αμέσως, με μια κίνηση, δείχνεις χρόνια νεότερος. Δίνει μια φρεσκάδα, κάνει το λουκ πιο σπορ, πιο δυναμικό. Στο άλλο άκρο, τα τουίντ υφάσματα, έτσι απλά, με μια κίνηση προσθέτουν όχι απλά χρόνια αλλά δεκαετίες. Χωρίς πολλά πολλά θυμίζουν τη γιαγιά σου. 

Γυαλιά πρεσβυωπίας 

Ναι, μπορεί να σας είναι απαραίτητα αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι προσθέτουν χρόνια. Καμία γυναίκα δεν έδειξε νεότερη επειδή είχε ακουμπισμένα στην άκρη της μύτης της ένα ζευγάρι μικρά γυαλιά. Αν παρόλα αυτά, δεν γίνεται να τα αποχωριστείτε προτιμήστε ένα σικ ζευγάρι γυαλιών σε ζωηρά χρώματα. 

Γκρίζα μαλλιά

Μπορεί να ήταν μόδα τελευταία αλλά όσο ιδιαίτερο και αν είναι αυτό το λουκ, δεν παύει να προσθέτει χρόνια. Ναι, ήταν το χρώμα στα γυναικεία κεφάλια που έκανε τη διαφορά, τραβούσε τα βλέμματα, έκανε τους πάντες να σε προσέξουν, έκανε ντόρο τελοσπάντων, αλλά δεν σημαίνει και ότι δεν σου προσέθετε χρόνια. Αντιθέτως... 

Ζακέτα 

Απαραίτητο κομμάτι της γυναικείας ντουλάπας, σύμφωνο με τις επιταγές της μόδας για φαρδιά, άνετα, ζεστά ρούχα. Φαρδιά, άνετα, ζεστά; Η γιαγιά σου προσπαθεί να ντυθεί ή εσύ;

Ισια παπούτσια

Εκτός από την άνεση τα ίσια, χωρίς καθόλου τακούνι, παπούτσια εγγυώνται και την... καταστροφή του λουκ σου. Ετσι απλά. Για άνεση, εν προκειμένω στο περπάτημα, ψάχνει η γιαγιά σου. Τα ξανάπαμε... 

Το τζιν της μαμάς 

Επανήλθαν δυναμικά στη μόδα το προηγούμενο διάστημα, τα φόρεσαν πολλές γυναίκες, μικρές και μεγάλες, αλλά κανείς δεν τα χώνεψε. Οσο και να ήξερες ότι είναι τάση, πάντα η απορία ζωγραφιζόταν στο πρόσωπό σου όταν έπεφτες πάνω σε μια άλλη που το φορούσε. Δεν ήταν λίγες και οι φορές που αναρωτήθηκες «γιατί το κάνει αυτό στον εαυτό της». Και είχες δίκιο. Ηταν από τις τάσεις που δεν αφομοιώθηκαν ποτέ, δεν απέβαλαν ποτέ αυτό το παλιομοδίτικο, δεν μεταφέρθηκαν με επιτυχία στο σήμερα. Μοιραία όποια το φόρεσε, «φόρεσε» και επιπλέον χρόνια. 

Χρώματα που σε θάβουν 

Εμένα με θάβει το καφέ και το χακί. Εσένα κάποιο ή κάποια άλλα χρώματα. Το θέμα είναι προσωπικό, εσύ πρώτα από όλα ξέρεις τα χρώματα που σου πηγαίνουν και αυτά που δεν σου δίνουν πόντους. Πληροφοριακά, όχι μόνο δεν σου δίνουν πόντους αλλά σε κάνουν να φαίνεσαι και μεγαλύτερη. Οσο για το ποια είναι τα χρώματά σου; Αυτά που κάνουν το δέρμα σου να φαίνεται  πιο λαμπερό, πιο φωτεινό και αυτομάτως κάνουν και εσένα να φαίνεσαι νεότερη. (Ενα μικρό κόλπο: Το μπλε και το κόκκινο πηγαίνουν σε όλες. Σίγουρα υπάρχει κάποια απόχρωσή τους, που ταιριάζει και σε εσένα).  

Η παλιά τσάντα 

Είναι το αξεσουάρ που αποκαλύπτει πολλά. Από το πόσο καλή σχέση με τη μόδα έχεις, το αν είσαι επιμελής με τα πράγματά σου μέχρι και την ηλικία σου! Μια παλιά φθαρμένη τσάντα, εκτός μόδας, δεν αφήνει και πολλά περιθώριο στον άλλο για το τι να σκεφτεί... 

Υπερβολικό ή ελάχιστο μέικ απ 

Τόσο τα φανταχτερά ρουζ και κραγιόν από τη μια, όσο και το ανύπαρκτο μέικ απ από την άλλη, προσθέτουν χρόνια. Στη μεν πρώτη περίπτωση μοιάζεις βγαλμένη από άλλη εποχή, στη δεύτερη σαν να αδιαφορείς, σαν να έχεις κουραστεί, με μια κουβέντα σαν να έχεις μεγαλώσει. Πολύ. 

Φανερή... κάλτσα 

Εάν βγείτε από το σπίτι φορώντας χοντρή καλτσούλα (που βγάζει μάτι) και παπουτσάκι και δεν πηγαίνετε γυμναστήριο, απλά έχετε μεγαλώσει. Κρυώνετε και δεν θυσιάζετε τίποτα για χάρη του στιλ. Απλά πράγματα.