Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον Αίνο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 10:22

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον Αίνο

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον Αίνο έλαβε χώρα στην αίθουσα «Κώστας Ευαγγελάτος» του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.Πρόκειται για την ημερίδα «Το μέλλον της Ορεινής Κεφαλονιάς: Ανάλυση του Αγροτικού & Δασικού Τοπίου του Οικοσυστήματος του Αίνου» στην οποία έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πρώτης Φάσης του Ερευνητικού Προγράμματος. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Την εισήγηση έκανε ο Πρύτανης του τμήματος Περιβάλλοντος του Simon Fraser University, British Columbia, Canada, Professor κ. Τζον Πιρς, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Κεκάτος . Οι βασικοί ομιλητές της ημερίδας ήταν η Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος MSc. κ. Ευαγγελία Τσάρτσου και ο Δρ. Γεωπόνος – Γεωργοοικονομολόγος κ. Γεράσιμος Αντζουλάτος.

Η κ. Τσάρτσου αναφέρθηκε αναλυτικά στα αποτελέσματα της Α' Φάσης του Ερευνητικού Προγράμματος «Ανάλυση του Αγροτικού & Δασικού Τοπίου του Οικοσυστήματος του Αίνου & Προτάσεις Αειφόρου Διαχείρισης του», ενώ από την πλευρά του ο κ. Αντζουλάτος μίλησε για την αντιμετώπιση της νέας Πολυπλοκότητας του Οικοσυστήματος του Αίνου. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και συζήτηση στο θέμα.

Στην ημερίδα το παρών έδωσαν ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά και πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Ζαπάντης, ο αρχαιολόγος κ. Αντώνης Βασιλάκης και πολλοί άλλοι που ήθελαν να ακούσουν και να μάθουν σημαντικά στοιχεία για το «κόσμημα» της Κεφαλονιάς που ακούει στο όνομα Αίνος!

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ

 




00 inkefalonia general ad 300X250