Νέα χρονιά για τον "ΥΠΕΡΙΩΝΑ"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 16:27

Νέα χρονιά για τον "ΥΠΕΡΙΩΝΑ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κ.Δ.Η.Φ. της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» ξεκίνησε από την Τρίτη 7/9/2021 την λειτουργία του, μετά από ξεκούραση 15 ημερών ωφελούμενων και εργαζόμενων και μελών του Δ.Σ.

Το καλοκαίρι που πέρασε το Κ.Δ.Η.Φ., όπως πάντα, πραγματοποίησε μια μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση στις 9/8/2021 με το  θεατρικό δρώμενο «Γυάλινοι κόσμοι» των ωφελούμενων και μια μεγάλη συναυλία με τον έξοχο  δημιουργό και τραγουδιστή Χρήστο Θηβαίο.

Οι αγαπημένοι φίλοι του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» μας τίμησαν για μια ακόμη φορά με την παρουσία τους και έδειξαν τον ενθουσιασμό τους για το έργο του Κ.Δ.Η.Φ. και της Ένωσης, όπως και την ευχαρίστησή τους για τον Χρήστο Θηβαίο.

Τα Α.μεΑ. – ωφελούμενοι του Κ.Δ.Η.Φ. προσπάθησαν μέσω της υποκριτικής να εκφράσουν επί σκηνής συναισθήματα που σχετίζονται με τον Έρωτα, με το τραγούδι, με τον πόνο, με την αγάπη και να μεταδώσουν το μήνυμα ότι δεν θέλουν και δεν θέλουμε «γυάλινους κόσμους», αλλά αληθινούς με σχέσεις πραγματικές ανάμεσα στους ανθρώπους, όπου το γυαλί θα λειτουργεί σαν καθρέφτης συναισθημάτων και όχι ως υλικό που σπάει και μπορεί εύκολα να μας πληγώσει.

Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον που δόθηκε η ευκαιρία στα Άτομα με Αναπηρία να δείξουν συναισθήματα (έρωτα, αγάπη, πόνο) που επιτέλους πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι δεν αποτελούν απαγόρευση γι’ αυτά.

Για μια ακόμη φορά μας απέδειξαν ότι «η αναπηρία είναι ένα μάθημα της επίγειας ζωής μας, όπου καλούμαστε μέσα απ’ αυτό να μάθουμε πράγματα και να πορευτούμε» γράφει μια μητέρα ενός παιδιού με ΑΥΤΙΣΜΟ και συνεχίζει: «απέναντι στον πόνο και στον φόβο που μας προκαλεί είτε αμυνόμαστε, είτε υποτασσόμαστε. Εγώ η μητέρα ενός αυτιστικού παιδιού, έμαθα να πολεμώ, έμαθα να αμύνομαι, έμαθα να βγαίνω τελικά νικήτρια και να διεκδικώ με αξιοπρέπεια τα δικαιώματα του παιδιού μου. Γιατί όπως λέει και μια κινέζικη παροιμία: “Κάθε πόνος είναι θείο Δώρο. Εξαρτάται από ποια πλευρά θα το δεις”.»

Μπράβο στους ωφελούμενους και το προσωπικό του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» που  μας το έμαθαν και αυτό, αυτή την υπέροχη βραδιά!

Η άλλη εκδήλωση του ΥΠΕΡΙΩΝΑ στις 29/8/2021 ήταν τιμητική, αφιερωμένη σ΄ένα πολύ καλό μας φίλο τον Γιώργο Κράτσα που είναι Δικηγόρος στο Λονδίνο, που μας σκέφτεται, μας αγαπά, μας στηρίζει και υποστηρίζει οικονομικά. Μας επισκέφθηκε, τον γνωρίσαμε από κοντά και τον εντάξαμε επίσημα στην μεγάλη οικογένεια του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ». Ο Γιώργος συνομίλησε με τους τοπικούς άρχοντες, με γονείς και ωφελούμενους και με τους συνεργάτες μας. Οι ωφελούμενοι του προσέφεραν χειροποίητα έργα τους και τραγουδήσαμε όλοι μαζί με τη συνοδεία τριών πολύ καλών κανταδόρων μας Παραδοσιακά τραγούδια και καντάδες.

Μπράβο Γιώργο, να έχεις πάντα υγεία και ευτυχία και να συνεχίσεις να υποστηρίζεις συνανθρώπους μας που πραγματικά το χρειάζονται!

Με τις δυο αυτές εκδηλώσεις αποχαιρετήσαμε το καλοκαίρι, οπλιστήκαμε με δύναμη και ελπίδα και επιστρέψαμε όλοι στον «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Σας ευχαριστούμε όλους που μας στηρίζετε! Πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλα τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που πάντα μας φιλοξενούν με προθυμία, αγάπη και σεβασμό.

Καλό φθινόπωρο σ’ όλους!

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ.,             

Η Πρόεδρος

 

 

Σοφία Μαροπούλου - Ζαφειράτου

Η Γενική Γραμματέας και Ταμίας

 

 

Παρασκευή Κοντογιαννάτου


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250