ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕΚΙ και Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 10:34

ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕΚΙ και Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

 

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

 

Όλοι αύριο ΠΕΜΠΤΗ 9/9/2021 στις 11 το πρωί στην συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Νοσοκομείου Αργοστολίου στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Σωματείο των εργαζομένων του Γ.Ν .Νοσοκομείου Αργοστολίου, για τα « δραματικά πλέον προβλήματα δυσλειτουργίας του Νοσοκομείου»

Το τελευταίο διάστημα όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας μαζί με την κατάρρευση των γιατρών από την υπερεργασία, ζούμε και την πλήρη κατάρρευση όλων των δομών υγείας του νομού αλλά και όλου του συστήματος υγείας της χώρας. Η διαχρονική και συνεπής μέχρι σήμερα απαξίωση από όλες τις κυβερνήσεις, της δημόσιας υγείας και των δομών της στον νομό μας, απέδωσε πλέον τους αναμενόμενους καρπούς για τα «κοράκια» της υγείας που καιροφυλακτούν μέσα και έξω από αυτήν.

Μπορούν να επιχαίρουν γιατί ένα Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο που εξυπηρετεί χιλιάδες νοσηλευόμενους ντόπιους και επισκέπτες, διαθέτει μόνο γιατρούς με μπλοκάκι και επισκέπτες γιατρούς, και μάλιστα τις βασικές ειδικότητες του παθολόγου , αναισθησιολόγου κ.α.

Μπορούν να επιχαίρουν γιατί ακόμη και μέσα από την εργαλειοποίηση της πανδημίας η κυβέρνηση αξιοποιεί τις παραπάνω οδυνηρές συνέπειες και τα αδιέξοδα της πολιτικής της ως «ευκαιρία» για να «τρέξει» παραπέρα τα αντιδραστικά τους σχέδια.

Μπορούν να επιχαίρουν γιατί τα κενά, πάνω από 50% της οργανικής σύνθεσης των δομών υγείας στο νομό, γίνεται προσπάθεια να κρυφτούν πίσω από τις αναστολές εργασίας που επιβάλλουν ως «ποινή», στους ελάχιστους υγειονομικούς συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους συναδέλφους σε μαζικό εμβολιασμό και την κυβέρνηση να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις γι αυτό, καθώς και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του λαού και των υγειονομικών. Ταυτόχρονα θεωρεί ότι καμιά ατομική ευθύνη, ακόμη και αυτή του αναγκαίου εμβολιασμού, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη ευθύνη του κράτους και των κυβερνήσεων για τα τεράστια προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η αντιλαϊκή και ανθυγιεινή πολιτική τους. Στα πλαίσια αυτά καταδικάζει την προσπάθεια εκβιασμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων με τις αναστολές και κάθε άλλη ποινή που επιβάλλεται στους ανεμβολίαστους συναδέλφους υγειονομικούς. Δεν θα αποδεχθούμε να θιγεί κανένα εργασιακό τους δικαίωμα.

Ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι η μαζική κινητοποίηση και ο αγώνας για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην ζωή, την υγεία και την ασφάλειά μας.

Στην κινητοποίηση παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Σωματείο των Εργαζομένων του Γ.Ν. Νοσοκομείου Αργοστολίου, για τα προβλήματα δυσλειτουργίας του Νοσοκομείου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 9/9 ΩΡΑ 11 Π.Μ.

ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Να απαιτήσουμε :

ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Αργοστόλι 8/92021

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ 

Συναγερμός για το Νοσοκομείο Κεφ/νιας.

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 09 Σεπτεμβρίου 2021 με θέμα την Υγεία και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω :
Καταγγέλλουμε την δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο με αποτέλεσμα την κατάρρευση της μοναδικής Αναισθησιολόγου εν ώρα υπηρεσίας , την ανυπαρξία παθολόγου με την Πτέρυγα covid σχεδόν γεμάτη με ασθενείς με έναν μόνο Πνευμονολόγο. .
ΟΙ δομές Υγείας στο Νομό μας και όχι , μόνο βρίσκονται στην Εντατική !!! Οι λειτουργοί της Υγείας ανήσυχοι χρόνια τώρα προειδοποιούσαν για τα επερχόμενα .
Λέμε ΝΑΙ στον ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΟΧΙ στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
Απαιτούμε

  • Να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα και οξυμένα προβλήματα, που «παγώνουν» και ακυρώνουν τη λειτουργία τμημάτων και τομέων.
    • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.
    Στηρίζουμε τη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΝΚ την Πέμπτη 09 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π. μ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σταματούλα Τσιμάρα Ιωάννης Μικελάτος

 




00 inkefalonia general ad 300X250