Φραντζής για Μουσείο Δαυγάτων : Ανενεργό για 10 και πλέον χρόνια ένα πολιτιστικό μετερίζι..

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 13:38

Φραντζής για Μουσείο Δαυγάτων : Ανενεργό για 10 και πλέον χρόνια ένα πολιτιστικό μετερίζι..

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την απόφαση να μεταφερθεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Αργοστόλι

«Εκ του ρόλου μου και εν των αρμοδιοτήτων μου, προωθώ και συντονίζω τις πολιτικές των συλλογικών οργάνων του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των Νομικών του Προσώπων. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι ένα ξεχωριστό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και είχε πάρει απόφαση να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο την προσωρινή επαναλειτουργία του στο χώρο που στεγάζεται το Επιμελητήριο. Εξετάστηκε  ο χώρος και είναι ικανός να φιλοξενήσει ένα μέρος (το μεγαλύτερο) των εκθεμάτων, γι’ αυτό και έγινε η πρόταση. Τα εκθέματα θα είναι απόλυτα ασφαλή, υπάρχουν προδιαγραφές και θα ληφθούν και όλα τα αναγκαία μέτρα. Θα είναι στον χώρο που στεγαζόταν το Μουσείο Ραδιοφώνου».

«Το Μουσείο έχει έδρα τα Δαυγάτα και εκεί ξεκίνησε την λειτουργία του. Μάλιστα, στην σύστασή του είχαμε βοηθήσει την κα Κατσούνη και σταθήκαμε στην ιδέα που είχε να δημιουργηθεί αυτό το Μουσείο στα πλαίσια λειτουργίας, της Εταιρείας Προστασίας της Φύσης. Είναι γεγονός ότι από το 2010, το Μουσείο για διάφορους λόγους είναι κλειστό. Από το 2015 υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του ενιαίου τότε Δήμου Κεφαλονιάς και αποφασίζεται τότε, το Μουσείο να μεταφερθεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Θαλασσόμυλου. Αυτό δεν κατέστη εφικτό γιατί το κτίριο είναι σε τραγική κατάσταση. Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο, για 10 και πλέον χρόνια να υπάρχει ένα πολιτιστικό μετερίζι ανενεργό. Απασχόλησε το θέμα του ΔΣ του Μουσείου και τους ενημέρωσα ότι για τα κτίρια του Θαλασσόμυλου, η Δημοτική Αρχή έχει κάνει προσπάθειες να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα. Αυτό θα πάρει ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 ετών. Έχοντας υπόψιν του αυτό το ΔΣ, ζήτησε και πήρε την απόφαση να επαναλειτουργήσει προσωρινά στο χώρο του Επιμελητηρίου».

«Αυτή ήταν η απόφαση που εισηγήθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο και διατύπωσα και την άποψη του Προέδρου των Δαυγάτων, ότι οι κάτοικοι του χωριού, διαφωνούν. Η πρόταση τους είναι να επισκευαστούν οι εγκαταστάσεις και να λειτουργήσει εκεί. Είναι γεγονός όμως ότι 10 χρόνια τώρα το Μουσείο δεν λειτουργεί. Οι αποφάσεις είναι και του προηγούμενου και του νυν Δημοτικού Συμβουλίου. Προτιμούμε να λειτουργήσει αρχικά στο Επιμελητήριο και μετά στον Θαλασσόμυλο».




00 inkefalonia general ad 300X250