Ψηφισμα ΕΠΑΣ Β. Νοσηλευτών για το ΤΕΙ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 00:49

Ψηφισμα ΕΠΑΣ Β. Νοσηλευτών για το ΤΕΙ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ : ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝΦΟΡΕΑΣ : ΕΠΑ.Σ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣΑΡΓΟΣΤΟΛΙ - 07/02/2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Το Συμβούλιο και τα μέλη των Σπουδαστών της ΕΠΑΣ κατέληξαν ομόφωνα στην παρακάτω απόφαση... Το συμβούλιο της ΕΠΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στον σπουδαστικό σύλλογο του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ για την συζητούμενη συρρίκνωση του.

Πέρα των τεράστιων προβλημάτων λειτουργίας του ιδρύματος που συνεπάγεται η ολιγωρία στην επιτέλεση του πρωταρχικού καθήκοντός του και τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για την ίδια την υπόσταση του ΤΕΙ καθιστώντας το ευάλωτο σε μια εποχή όπου συντελούνται συγχωνεύσεις και καταργήσεις Πανεπιστημίων και τμημάτων ολόκληρη η Κοινωνία της Κεφαλονιάς με θλίψη της διαπιστώνει ότι οι θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας και της σωστής λειτουργίας της Παιδείας καταπατήθηκαν και διαστρεβλώθηκαν στον ανίερο βωμό των ταπεινών πολιτικών σκοπιμοτήτων. Απόφαση όλων αυτών αποτελεί η πρόταση για μετακίνηση του ΤΕΙ και η ενσωμάτωσή του σε αντίστοιχο άλλης περιοχής.
ο ότι είναι βιώσιμα με προοπτική και απαραίτητα στην τοπική κοινωνία που λειτουργούν αποδεικνύεται από την προτίμηση των εισαγομένων σπουδαστών , από τον αριθμό των μόνιμων μελών εκπαιδευτικού προσωπικού και από τις κτηριακές υποδομές.
Επομένως εάν δεν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πως δικαιολογείται μια τέτοια πρόταση από τον κ. Υπουργό?

Δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να σπαταλάμε τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου για να λειτουργούν Πανεπιστημιακά Ιδρύματα χωρίς αποφοίτους και όλα αυτά μακριά από την αναπτυξιακή πολιτική των Ελληνικών Περιφερειών.
Ευελπιστούμε ότι η Πολιτεία θα επανεξετάσει το συγκεκριμένο θέμα αξιοκρατικά με βάση τις θεμελιώδεις αρχές του πολιτισμού και της δημοκρατίας και πέρα από κάθε πολιτική σκοπιμότητα θα προβεί στις απαραίτητες βελτιώσεις.

Το παρόν ψήφισμα να παραδοθεί στον σπουδαστικό σύλλογο του ΤΕΙ και θα αναρτηθεί σε τοπικές ιστοσελίδες.

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Ετικέτες: