Λιμενάρχης Κεφαλονιάς Θ. Σιούτης: "Οι επιβάτες να βρίσκονται έγκαιρα στα λιμάνια, με τα πιστοποιητικά για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία”

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 09:34

Λιμενάρχης Κεφαλονιάς Θ. Σιούτης: "Οι επιβάτες να βρίσκονται έγκαιρα στα λιμάνια, με τα πιστοποιητικά για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία”

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΝΗΣΙ 93,9 και την εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου "Το Βήμα του Πολίτη", μίλησε ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς Θανάσης Σιούτης, ο οποίος  που ρωτήθηκε για το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι των επιβατών στα λιμάνια από το λιμενικό.

Οπως τόνισε “Ουσιαστικά πρόκειται για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις Η νομοθεσία απαιτεί στα λιμάνια Κυλλήνης, Αστακού και Πάτρας που είναι στη ηπειρωτική χώρα να γίνονται έλεγχοι κατά την επιβίβαση όπου οι επιβάτες πρέπει να επιδεικνύουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η δεύτερη περίπτωση αφορά όσους φεύγουν από το νησί μας για την ηπειρωτική χώρα όπου δεν απαιτείται κάποιο πιστοποιητικό και άρα δεν γίνεται έλεγχος. Υπάρχει σφοδρή σύσταση για σελφ-τεστ. Η τρίτη περίπτωση είναι μετακίνηση από το νησί μας στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, Ζάκυνθος, Ιθάκη, Λευκάδα, όπου και εδώ πάλι απαιτείται να έχουμε τα πιστοποιητικά που απαιτούνται ή σελφ-τεστ. Εμείς πλέον θα ελέγχουμε όλους τους επιβάτες”.

Ο κ. Λιμενάρχης κάλεσε τους επιβάτες να βρίσκονται έγκαιρα στα λιμάνια και με τα πιστοποιητικά “ανά χείρας” ώστε να αποφευχθεί τυχόν ταλαιπωρία

Ακούστε όσα είπε ο κ. Σιούτης

{https://soundcloud.com/user-46829938/93-9-838962466k}




00 inkefalonia general ad 300X250