Διδασκάλου: "Πλούσιος τόπος πολιτισμού και ομορφιάς η Κεφαλονιά!" - Έρχονται 8 έργα πολιτισμού ύψους 8 εκ. ευρώ (video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 10:53

Διδασκάλου: "Πλούσιος τόπος πολιτισμού και ομορφιάς η Κεφαλονιά!" - Έρχονται 8 έργα πολιτισμού ύψους 8 εκ. ευρώ (video)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Τετάρτη το απόγευμα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, παρουσία του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτου, της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, των Αντιπεριφερειαρχών Κεφαλονιας & Ιθάκης Σταυρου Τραυλου και Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρη Κουρή.

Το παρών έδωσαν επίσης οι δήμαρχοι Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, ο αντιδήμαρχος Δήμου Σάμης Αντώνης Καλλιβωκάς,  ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ληξουρίου Γεράσιμος Γαλανός, καθώς και ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Γρηγόρης Γρηγορακάκης.

Αρχικά ο κ. Διδασκάλου ενημέρωσε πως στις 26 Αυγούστου θα βρεθεί στην Κεφαλονιά η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία θα κάνει και τα εγκαίνια της Αρχαιολογικής Συλλογής στο Μουσείο της Σάμης.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο μνημείο του Θολωτού Τάφου των Τζαννάτων, για το οποίο όπως τόνισε θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης. «Η Κεφαλονιά είναι ένας πλούσιος τόπος πολιτισμού και Ομορφιάς» τόνισε ο κ. Διδασκάλου, ο οποίος επεσήμανε πως:

«Είμαστε εδώ για να υποδηλώσουμε την σημασία που δίνει το Υπουργείο Πολιτισμού στην Κεφαλονιά και τα Πολιτιστικά Μνημεία αυτής. Συνολικά εκτελούνται και θα εκτελεστούν οκτώ έργα ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ που θα αφορούν τον πολιτισμό. Ξεκινάμε από τα Τζαννάτα που επιτέλους εντάχθηκε το έργο στο ΕΣΠΑ και ακολουθεί το Μουσείο Σάμης, η επισκευή στο σπήλαιο της Μελισσάνης και άλλα πολύ σημαντικά έργα για την Κεφαλονιά και τον πολιτισμό της.

Ο κ. Διδασκάλου, τόνισε επίσης την υποστελέχωση όσον αφορά τους εποχικούς φύλακες σε όλης την Ελλάδα, απαντωντας έτσι και στο ερώτημα γιατί τα Κάστρα είναι κλειστά αυτή την εποχή.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ.  Θεόφιλος Μιχαλάτος όταν πήρε τον λόγο ανέφερε πως ένα από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι σε ζητήματα έργων, είναι η γραφειοκρατία που υπάρχει: «Θα θέλαμε να μας βοηθήσετε να νικήσουμε την γραφειοκρατία που υπάρχει» τόνισε με νόημα ο δήμαρχος Αργοστολίου, ενώ ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, ανέφερε τα πολλά ζητήματα που υπάρχουν στον Δήμο του όσον αφορά τα κτήρια πολιτισμού που από τον σεισμό του 2014 παραμένουν εκτός χρήσης.

Τόσο ο Βουλευτής, όσο και η Περιφερειάρχης εξήρε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και των φορέων.

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου

 

 

11vas1 2234567




00 inkefalonia general ad 300X250