Οι σπουδαστές αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το ΤΕΙ - Τι ειπώθηκε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2013 13:45

Οι σπουδαστές αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το ΤΕΙ - Τι ειπώθηκε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση

Του Χρήστου Λαμπράκη

Νέα Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν χθες οι σπουδαστές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων  στο κατάμεστο για άλλη μια φορά αμφιθέατρο του Ιδρύματος.

Κύριος στόχος της συνέλευσης ήταν η οργάνωση του αγώνα διεκδίκησης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από τον αφανισμό ως αποτέλεσμα όσων προβλέπονται από το σχέδιο «Αθηνά»

Οι σπουδαστές, πιο αποφασισμένοι από ποτέ  πήραν το λόγο και παρουσίασαν τις έως τώρα δράσεις με στόχο να γίνει ευρέως γνωστό τι ακριβώς συμβαίνει στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και στην Κεφαλονιά ειδικότερα.

Έντονη παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το πρόβλημα οι σπουδαστές των τμημάτων του ΤΕΙ στην Κεφαλονιά έχουν «κατακλύσει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μηνύματα για την σωτηρία του ΤΕΙ, ενώ ετοιμάζουν και τη δική τους παρουσία στο διαδίκτυο αλλά και οπτικοακουστικό υλικό που θα αναπαραχθεί στο διαδίκτυο και τα ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα μετά από παρέμβαση της Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κυρίας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου υπήρξε ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τους λόγους που ΤΕΙ Ιονίων Νήσων γενικότερα αλλά και το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ειδικότερα  πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο και πρόγραμμα σπουδών.

Η κυρία Σοφία Παπαδάτου, εκπροσωπώντας την ΔΗΜΑΡ ενημέρωσε για την πρόθεση των μελών της Τ.Ο. του κόμματος για παραίτηση εφόσον προχωρήσουν οι αλλαγές του σχεδίου.

Εκπρόσωπος των σπουδαστών του τμήματος Βιολογικής Γεωργίας επισήμανε την ανάγκη το τμήμα να παραμείνει στην Κεφαλονιά αλλά και να μη χάσει το υπάρχων αντικείμενο σπουδών του.

Παρέμβαση όμως έκανε και εκπρόσωπος των σπουδαστών του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών οργάνων του Ληξουρίου εκφράζοντας τη συμπαράσταση του στους σπουδαστές, την έμπρακτη στήριξη αλλά και τον προβληματισμό σχετικά με το μέλει γενέσθαι στο τμήμα που προσωρινά δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές του σχεδίου «Αθηνά»

Και οι απόφοιτοι στον αγώνα

Τη στήριξη τους στον αγώνα των σπουδαστών ξεκινούν και οι απόφοιτοι του τμήματος Δημοσίων σχέσεων όπου θα πραγματοποιήσουν συνάντηση για την εξεύρεση δράσεων υποστήριξης του τμήματος.

Οι σπουδαστές του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων εκτός από την αντίθεση τους για την κατάργηση των Δημοσίων Σχέσεων ως αντικειμένου διδασκαλίας άφησαν αιχμές και για την επιλογή του Μεσολογγίου αλλά και την εξαίρεση της Κέρκυρας από το καθεστώς αλλαγών, χρωματίζοντας τοπικά πολιτικά συμφέροντα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η παραίτηση του Προέδρου του ΤΕΙ κ. Ν. Μαραβέγια δεν έγινε αποδεκτή.

Η εικόνα που κυριαρχεί στο Facebook


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250