«Κραυγή αγωνίας» από τους αυτοκινητιστές: «Ζητάμε να ενισχυθεί η γέφυρα Χειμωνικού, για να μπορούμε να περνάμε χωρίς να κινδυνεύει η ζωή μας»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 12:29

«Κραυγή αγωνίας» από τους αυτοκινητιστές: «Ζητάμε να ενισχυθεί η γέφυρα Χειμωνικού, για να μπορούμε να περνάμε χωρίς να κινδυνεύει η ζωή μας»

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Inkefalonia 89,2 και την εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε o αυτοκινητιστής Γιάννης Γασπαρής, για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη νέα μεταλλική γέφυρα στο Χειμωνικό, η οποία θα απαγορεύει την διέλευση βαρέων οχημάτων πάνω από 25 τόνους από το σημείο.

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες και οδηγοί βαρέων οχημάτων, με ανοικτή επιστολή, καλούν τους αρμόδιους να ενισχυθεί η κατασκευή της γέφυρας στο Χειμωνικό, ώστε να μπορούν και αυτοί να περνούν με ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν παράκαμψη στην διαδρομή τους, η οποία και επιλέον χρηματικό κόστος θα επιφέρει και επιπλέον χρόνο.

Όπως εξήγησε ο κ. Γασπαρής: «Οι νταλίκες δεν θα μπορούν να περνούν πάνω από την γέφυρα στο Χειμωνικό. Παλιά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα και περνούσαμε χωρίς προβλήματα, όμως με τον Ιανό που έπεσε η γέφυρα, άλλαξαν τα πράγματα προς το χειρότερο. Το Ληξούρι πλέον θα είναι αποκομμένο από το λιμάνι της Σάμης.

Ως αυτοκινητιστές κάναμε μία επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τραυλό και μας πρότεινε και προτείναμε κάποιες λύσεις. Ξέρουμε ότι η Περιφέρεια και η Προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί έλεγε ότι η γέφυρα θα μπορεί να περάσει όχημα και πάνω από 40 τόνους. Ζητήσαμε να γίνει ενίσχυση της γέφυρας και στείλαμε μάλιστα και μία επιστολή και εμείς πρακτικά πιστεύουμε ότι γίνεται.

Οι επαγγελματίες του Ληξουρίου ζήτησαν από τον Δήμο Ληξουρίου να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, για να μεγαλώσει το τονάζ στην γέφυρα. Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου, εμάς τους αυτοκινητιστές, μας έπαιξαν μπαλάκι για το ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει γι’ αυτή την κατάσταση.

Εμείς όμως δεν είμαστε εδώ για να παίζουμε και ούτε εμπλεκόμαστε πολιτικά παιχνίδια, ούτε να μας εμπλέκουν σε διαμάχες μεταξύ του Δήμου Ληξουρίου και της Περιφέρειας. Εμείς είμαστε ανεξάρτητοι και ζητάμε τα αυτονόητα. Να μπορούμε να ζούμε και να δουλεύουμε στον τόπο μας. Για να περάσουμε τώρα, έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να κάνουμε μεγάλη παράκαμψη από τον Άγιο Γεράσιμο στα Ομαλά, να πάμε στο Κάστρο κτλ.

Οσοι κινούμαστε στο επαρχιακό ζήτημα, παρά την τοποθέτηση της γέφυρας στο Χειμωνικό, ταλαιπωρούμαστε και οικονομικά. Ο Δρόμος Σάμη Αργοστόλι μέσω Αίνου είναι επικίνδυνος. Επίσης, η επισκευή της γέφυρας στην Αγία Βαρβάρα δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα μας εξυπηρετεί. Ζητάμε να ενισχυθεί η γέφυρα του Χειμωνικού για να μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο μας χωρίς να κινδυνεύει η ζωή μας».

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό: 

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-555972467}




00 inkefalonia general ad 300X250