Γ. Τιμοθεάτος: “Αν τελικά δεν θέλουμε τουρισμό, να μην «σκάμε», ούτε να αγχωνόμαστε, να βάλουμε μια πινακίδα «κλειστό λόγω βλακείας» και να σταματήσουμε εκεί”

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Μαΐου 2021 14:49

Γ. Τιμοθεάτος: “Αν τελικά δεν θέλουμε τουρισμό, να μην «σκάμε», ούτε να αγχωνόμαστε, να βάλουμε μια πινακίδα «κλειστό λόγω βλακείας» και να σταματήσουμε εκεί”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 στον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου μίλησε ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς -Ιθάκης, Ταμίας της ΠΟΞ και μέλος της τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου.

Τελευταίο δεκαήμερο του Μαίου και η εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών στην Ελλάδα, πάει χέρι- χέρι με την εξέλιξη των δεδομένων της πανδημίας.

Ρόλος κλειδί η επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Φέτος η προσδοκία είναι ότι το φθινόπωρο θα είναι το ισχυρό τρίμηνο και όχι το παραδοσιακό Ιούλιος- Αύγουστος που ήταν τα προηγούμενα χρόνια.

Το Σάββατο 22 Μαΐου υποδέχθηκε η Κεφαλονιά την 1η πτήση απο το Μόναχο της Γερμανίας και η Condor άνοιξε ουσιαστικά την σεζόν των πτήσεων από το εξωτερικό για το 2021.

Ο κ. Τιμοθεάτος ανέφερε σχετικά:

“Ήταν η πρώτη πτήση που δέχθηκε το νησί μας για την φετινή χρονιά και ήταν κάτι που χρειαζόμασταν για να πάρουμε μια οσμή καλοκαιριού. Είχε καλή πληρότητα, περίπου 100 επιβάτες ,ένας ικανοποιητικός αριθμός σε σχέση με άλλους προορισμούς.

Όσο για τα αρνητικά σχόλια που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υποδοχή που διοργανώσαμε στους πρώτους επισκέπτες μας, ήταν κακοπροαίρετα.

Πάντα γινόντουσαν παρόμοιες υποδοχές και ευχαριστώ το Λύκειο Ελληνίδων και την πρόεδρο του κα Μοσχονά που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας.

Η αναφορά μας στα σχόλια αυτά τους δίνει αξία ,γιατί όσοι σχολίασαν αρνητικά δεν είχαν να προτείνουν και κάτι, απλώς πριονίζουν το κλαρί που καθόμαστε ως τόπος.

Σημασία έχουν οι αντιδράσεις των αποδεκτών της υποδοχής που προετοιμάσαμε και είναι γεγονός ότι έδειξαν ότι εισέπραξαν κάτι όμορφο.

Αν δεν θέλουμε τον τουρισμό να μην σκάμε, να μην αγχωνόμαστε, να βάλουμε μια πινακίδα “κλειστό λόγω βλακείας” και να σταματήσουμε εκεί.

Η φιλοξενία είναι έμφυτη στον Έλληνα και αυτό εκφράσαμε και για το I Love Kefalonia είχαμε παρόμοια σχόλια, έχουν βάλει σε πολλά μέρη στην Ελλάδα και πουθενά δεν είδα αρνητικά σχόλια.

Το I love Kefalonia είναι μια πινακίδα που πετυχαίνει τον στόχο της ,ας κρίνουν αυτά που δεν κάνουμε.”

Για το πότε θα ανοίξει η Βρετανική Αγορά, ο κ.Τιμοθεάτος ανέφερε:

“Η Αγγλία εφαρμόζει το σύστημα του φωτεινού σηματοδότη με πράσινο πορτοκαλί και κόκκινο,αυτή τη στιγμή η χώρα μας στο σύνολο της είναι στο πορτοκαλί και ας μην υπάρχει παρανόηση σε σχέση με το ότι η TUI για προφανείς οικονομικούς λόγους, έχει αποφασίσει να στηρίξει κάποια νησιά.

Η δεύτερη αξιολόγηση απο την Αγγλία θα γίνει τέλος Μαΐου-αρχές Ιουνίου και υπάρχει αγωνία γιατί οτιδήποτε ανακοινωθεί θα έχει ισχύ μετά απο 20 μέρες.

Οι διαρροές που υπάρχουν δεν είναι θετικές, υπάρχει κάποια πληροφόρηση ότι μπορεί να διαχωριστεί η ηπειρωτική Ελλάδα απο την νησιωτική και για να γίνει πράσινη η Κεφαλονιά, πρέπει οι εμβολιασμοί να προχωρήσουν γρήγορα, πρέπει όλοι να μπούμε σ αυτή την διαδικασία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να βγούμε απο αυτή περιπέτεια που ζούμε και δεν θα μας χαρίσει κανείς κάτι”.

Όσον αφορά την τουριστική περίοδο του 2021,ο κ. Τιμοθεάτος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του λέγοντας:

“Έχουν βγεί στην επιφάνεια προβλήματα που λίγους μήνες πριν δεν τα φανταζόμασταν, είχαν όλοι την άποψη ότι βγαίνοντας το εμβόλιο με ένα μαγικό ραβδάκι όλα τα προβλήματα θα λύνονταν ,όμως συνεχώς πέφτουμε έξω στις προβλέψεις μας και μακάρι να μπει σε μια καλή τροχιά ο τουρισμός απο τον Ιούνιο και να μην μας αφαιρέσει και απο τον Ιούλιο.

Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου δουλεύει αθόρυβα και μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι επειδή δεν υπάρχει πληθώρα δελτίων τύπου δεν γίνεται τίποτα, έχει ξεκινήσει να κάνει διαφήμιση με μεγάλο Αγγλικό tour operator ο οποίος έχει επεκτείνει και το πρόγραμμα του κατά 20με 25 μέρες τον Οκτώβριο. Είναι κάτι θετικό το οποίο όμως έχει άμεση σχέση με τον καιρό που θα κάνει τον Οκτώβριο”.

Για την Γερμανική αγορά ανέφερε ότι γίνεται μια προσπάθεια απο την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, έχει ξεκινήσει ένας κύκλος συνομιλιών με την Ryanair , την Condor και την sky express με σκοπό να δούν τις προθέσεις των εταιρειών για το εάν μπορεί να γίνει έστω και τώρα κάτι με την Γερμανική αγορά.

“Με την Γερμανική αγορά ξεκινήσαμε πριν τρία -τέσσερα χρόνια ,αλλά ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί για την Κεφαλονιά. Έγιναν κάποιες διαπραγματεύσεις και όταν φτάσαμε στο σημείο που ήταν εφικτό να καλυφθεί απο την πλευρά μας, ενημερώθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κουρκουμέλης και ο Δήμαρχος κ.Μιχαλάτος και ζητήσαμε την στήριξη του.

Το είδαν θετικά, θα βοηθήσουν σ αυτή την προσπάθεια, έγινε επαφή και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου τον κ.Σπαθή και όλοι μαζί θα δώσουμε την βοήθεια μας να γίνει κάτι προς όφελος του τόπου.

Η Condor ήταν πιο ξεκάθαρη για να προσθέσει δρομολόγιο απο το Ντίσελντορφ ,καταφέραμε να επαναφέρουμε αυτή την σύνδεση που είχαμε το 2019,θα υπάρχουν κάποια οικονομικά ανταλλάγματα μεταξύ όσων εμπλεκόμαστε και της Condor, δεν είναι όμως τόσο μεγάλα όσο ήταν παλαιότερα.

Το σημαντικό είναι ότι ξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις με βάση την τριετία και όλα όσα συζητήσαμε θα αποτυπωθούν και εγγράφως.

Μπήκαμε σ' αυτή την διαδικασία γιατί η Κεφαλονιά δεν συμπεριλαμβάνεται στα πρώτα ονόματα όσον αφορά την διαθεσιμότητα κ.λ.π.

Κάποια μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα δαπανούν πολλά χρήματα για την διαφήμιση τους και αναγκαστικά παίρνουν και προορισμό,στην Κεφαλονιά αυτό δεν γίνεται και πρέπει να εμπλακούν κάποιοι φορείς που έχουν τις δυνάμεις για να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα.

Απο την στιγμή που χτυπάς την πόρτα μια εταιρείας και της προτείνεις να προσθέσει κάτι στην Κεφαλονιά ,θα κοιτάξει και εκείνη το όφελος της,αυτό για μένα είναι το μικρότερο,γιατί έχουμε ανάγκη της αύξηση των πτήσεων,γι αυτό και η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου έχει αποφασίσει να βάλει γραφείο δημοσίων σχέσεων και να γίνουν δράσεις στην Γερμανική αγορά.

Προχωρούμε βήμα βήμα με σκοπό να αποδώσουν τα ανάλογα οφέλη όλα αυτά”.

Τέλος ο κ.Τιμοθεάτος αναφέρθηκε στις αλλαγές των δρομολογίων των πλοίων στην γραμμή Πόρος Κυλλήνη και στην περικοπή του ενός δρομολογίου και ευχήθηκε να είναι προσωρινή αυτή η αλλαγή διαφορετικά όπως επισήμανε, εάν παραμείνουν δύο και στις ώρες που εκτελούνται,θα είναι καταστροφικό για την Κεφαλονιά.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/timoteatos-892}




00 inkefalonia general ad 300X250