Ιθάκη: Συνελήφθη ημεδαπός για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021 13:54

Ιθάκη: Συνελήφθη ημεδαπός για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια

Συνελήφθη ημεδαπός για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 371 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, 11 γρ. ακατέργαστης κάνναβης και μία (1) ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη, χθες (18.05.2021), το μεσημέρι, στην Ιθάκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου και του Αστυνομικού Τμήματος Ιθάκης, ημεδαπός, για το αδίκημα της εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια καθώς και της προμήθειας και κατοχής αυτών.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με εισαγωγή, μέσω αποστολής ταχυδρομικού δέματος, ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη Χώρα μας, εντοπίστηκε δέμα, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», προερχόμενο από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο περιείχε 371 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης.

Ο αρχικός εντοπισμός του δέματος έγινε από την Α.Α.Δ.Ε./Τμήμα εκ των Υστέρων Ελέγχων και Δίωξης Λαθρεμπορίου και με τον συντονισμό του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ)/Εθνική Μονάδα Πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου και το Αστυνομικό Τμήμα Ιθάκης, κατά την οποία στην Ιθάκη, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο προαναφερόμενος ημεδαπός ως παραλήπτης του δέματος.

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, στην Ιθάκη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.




00 inkefalonia general ad 300X250