Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων και η τοποθέτηση του ψηφιδωτού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμης (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 19:15

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων και η τοποθέτηση του ψηφιδωτού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμης (εικόνες)

Ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σάμης ολοκληρώνεται, καθώς από το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν οι εργασίες επανατοποθέτησης του ψηφιδωτού στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου. Μάλιστα τόσο η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων & Νεότερων Μνημείων, όσο και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης, δημοσίευσαν εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις εργασίες που εκτελεί εξειδικευμένο κλίμακιο τεχνικών και επιστημόνων.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο ψηφιδωτό δάπεδο έκτασης 31 τ.μ. που προέρχεται από ρωμαϊκή έπαυλη του δυτικού τμήματος της αρχαίας πόλης της Σάμης, επέστρεψε στην Κεφαλλονιά το Σάββατο από τα εργαστήρια συντήρησης της Διεύθυνσης στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, τα 51 συνολικά κομμάτια του τοποθετήθηκαν σε πάνελ με κυψέλες αλουμινίου προκειμένου ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια στο νησί μας.

Αξίζει νσ αναφέρουμε ότι οι εργασίες συμπίπτουν με την Διεθνή Ημέρα Μουσείων που σήμερα γιορτάζουμε, καθώς το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία, έχει καθιερώσει την 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Πηγή: poulatakefalonias.gr




00 inkefalonia general ad 300X250