Στ. Σπαθής: «Θέλουμε πλέον όλοι η ζωή μας να μην έχει πισωγύρισμα, να έχει μόνο μπροστά»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 14:14

Στ. Σπαθής: «Θέλουμε πλέον όλοι η ζωή μας να μην έχει πισωγύρισμα, να έχει μόνο μπροστά»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 καί στον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Σπαθής, για το άνοιγμα της εστίασης και για το λιανεμπόριο.

Συνοπτικά:

Για το άνοιγμα της εστίασης ο κ. Σπαθής ανέφερε ότι η επαναλειτουργία της εστίασης ήταν ζητούμενο όχι μόνο των επαγγελματιών αλλά και του κόσμου και η πολιτεία αφουγκραζόμενη την κοινωνία έπραξε σωστά, όπως έπραξε σωστά ανοίγοντας και το λιανεμπόριο το προηγούμενο διάστημα.

“Είδαμε όλοι μας ότι ο κόσμος επιζητούσε το άνοιγμα της εστίασης ,τα μαγαζιά γέμισαν και ιδίοις όμασι διαπίστωσα ότι τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Έχουμε αποδείξει ως επαγγελματίες ότι τηρούμε κατά γράμμα όσα μέτρα επιβάλλει η κυβέρνηση και με το άνοιγμα της εστίασης προσπαθήσαμε να το επωφεληθούν οι επαγγελματίες και να μην ξανακλείσουν.
Θέλουμε όλοι την ζωή μας πίσω, θέλουμε όλοι τώρα έχοντας στην διάθεση μας και τα εμβόλια την ζωή μας πίσω και η ζωή μας δεν έχει πισωγύρισμα πλέον, έχει μόνο μπροστά.

Να έχουμε όλοι ένα καλό καλοκαίρι, να ανοίξει ο τουρισμός, όπως έχει πεί και ο Υπουργός Τουρισμού απο 15-17 Μαίου ανοίγει, είναι δυσάρεστο που βλέπουμε κάποιες ακυρώσεις πτήσεων τον Μάιο, θεωρώ ότι όσο πιο γρήγορα ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μας εντάξει στις πράσινες χώρες τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσει η σεζόν.

Οι tour operator με τους οποίους έχω επικοινωνία πιστεύουν ότι ο Μάιος είναι χαμένος και το ζητούμενο είναι να μην χάσουμε και τον Ιούνιο.

Σίγουρα το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο απο το καλοκαίρι του 2020 και φυσικά δεν θέλουμε να είναι το ίδιο με το περσινό. Υπάρχει μια έντονη αίσθηση ότι παίζονται πολιτικά παιχνίδια που έχουν σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca και με το ότι η Βρετανία δεν είναι πλέον στην Ευρωπαική Ένωση και ας ευχηθούμε να μην βρεθούμε στην μέση.”

Επανερχόμενος στο άνοιγμα της εστίασης ο κ.Σπαθής, είπε ότι επιχειρηματίες και πολίτες το χάρηκαν, είναι και ψυχολογικό το θέμα και τώρα θα ξεκινήσει και πάλι να δουλεύει η μικρομεσαία επιχείρηση και η πραγματική οικονομία.

Για τις ενισχύσεις στην εστίαση που προαναγγέλθηκαν απο την Κυβέρνηση ,ανέφερε ότι δόθηκε η 7η επιστρεπτέα προκαταβολή και στούς κλάδους της εστίασης και του τουρισμού θα δοθεί μέχρι τις 10 Μαίου και μία έξτρα επιδότηση(το 7% του τζίρου) με άμεση εκταμίευση ,οπότε θεωρεί ότι η Κυβέρνηση θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση τους.

Στην Κεφαλονιά όπως είπε πιστεύει ότι θα ανοίξει το 80με 90% των επιχειρήσεων, στις μεγάλες πόλεις όμως εάν δεν στηριχθούν έως το τέλος του χρόνου ίσως να μπούν και μέχρι 200.000 λουκέτα.

Στην ερώτηση εάν φοβάται μια οικονομική πανδημία μετά την πανδημία του covid-19,απάντησε:

“Ναι, γι αυτό έχουμε ζητήσει απο το κράτος να μετακυλίσουν τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων ενάμιση χρόνο μετά για να μπορέσει ο κόσμος να ανασάνει. Εάν δεν γίνει αυτό, είναι σίγουρο ότι τέλος του 2021 θα μετράμε λουκέτα.

Έχουμε πάρει την διαβεβαίωση ότι θα δούν τις εξελίξεις και ανάλογα θα πράξουν, θεωρώ ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση να μεταφερθούν πιο πίσω τα όποια μέτρα και μένει να το δούμε και στην πράξη”.

Τέλος, ο κ.Σπαθής συνέστησε σε όλους του επαγγελματίες να εμβολιαστούν ,να τηρήσουν όλα τα μέτρα για να μην ξανακλείσουν και ευχήθηκε να υγεία σε όλους και μια καλή σεζόν.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/spathis-892-anoigma-estiasis}




00 inkefalonia general ad 300X250