Χρ. Παυλάτος: “Με την πληρότητα στο 100% των κλινών Covid-19 στο ΓΝ Κεφαλονιάς, έγιναν δύο διακομιδές στο νοσοκομείο του Ρίο”

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 18:00

Χρ. Παυλάτος: “Με την πληρότητα στο 100% των κλινών Covid-19 στο ΓΝ Κεφαλονιάς, έγιναν δύο διακομιδές στο νοσοκομείο του Ρίο”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 καi στον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο Χρήστος Παυλάτος,γιατρός και αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν. Κεφαλονιάς.

Δύσκολος μήνας ο Απρίλιος,ο Covid-19 δοκιμάζει σκληρά το σύστημα υγείας και το Γ.Ν Κεφαλονιάς κινούμενο στην δίνη της πανδημίας βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Σχετικά ο κ. Παυλάτος ανέφερε:

“Υπάρχει έξαρση κρουσμάτων,έχουμε εισαγωγές παραπάνω από το σύνηθες,η κλινική Covid του νοσοκομείου των 11 κλινών έχει καλυφθεί και έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία της διακομιδής των επιπλέον ασθενών σε νοσοκομείο της Αχαΐας κατ εντολήν της 6ης ΥΠΕ.

Οι νοσούντες που διακομίζονται δεν είναι διασωληνωμένοι, διακομίζονται όσοι είναι περισσότερο επιβαρυμένοι και όχι με χρονικά κριτήρια εισαγωγής.

Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή κυρίως απο πλευράς προσωπικού,δεν έχουμε την δυνατότητα να αυξήσουμε τις κλίνες.

¨Έχουμε μια πνευμονολόγο,μια αναισθησιολόγο η οποία εμπλέκεται πολύ συχνά σε μια διασωλήνωση ενω υπάρχει ένα χειρουργείο σε εξέλιξη,οπότε δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε”.

Στην ερώτηση ποια η καθημερινή αναλογία των εισερχόμενων και εξερχόμενων ασθενών με Covid-19,ο κ. Παυλάτος απάντησε ότι αυτό εξαρτάται απο την κατάσταση των νοσηλευόμενων ,δεν είναι πάντα σταθερή η κατάσταση,συνήθως σύο παίρνουν εξιτήριο και ανάλογοι ίσως και παραπάνω είναι οι εισαγόμενοι.

Πρόσθεσε δε:

“Μετά την πληρότητα στο 100% των κλινών,έγιναν δύο διακομιδές στο νοσοκομείο του Ρίο.

“Αν κάποιοι συνάδελφοι ιδιώτες γιατροί έρθουν να βοηθήσουν ίσως αλλάξει το σκηνικό και δεν διακομίζονται οι ασθενείς”.

Σε σχέση με την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς για την οικειοθελή συνδρομή που θα προσφέρουν τρεις ιδιώτες γιατροί,είπε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει ακόμη κάποια σχετική ενημέρωση για το εάν θα πραγματοποιηθεί και με ποιους όρους,όμως πιστεύει ότι τις επόμενες ημέρες αυτό θα γίνει.

Τέλος ο κ. Παυλάτος δήλωσε: “Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη ,δεν μπορεί να προβλέψει κανείς πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες μέρες,είμαστε σε επιφυλακή,σε εγρήγορση και αισιοδοξούμε ότι τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο,θα μειωθούν τα κρούσματα κάποια στιγμή και η ανάγκη για διακομιδές και θα επιστρέψουμε στην προτέρα κατάσταση.

Είμαστε αυτή την στιγμή στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας πανελλαδικά και παγκόσμια και όπως είναι φυσικό και εμείς δεν θα ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση,ακολουθούμε την ίδια οδό,ελπίζω κάποια στιγμή να μας εξυπηρετούν οι κλίνες που διαθέτουμε και που αναλογούν και στο προσωπικό που έχουμε στην διάθεση μας,ούτως ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος”.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς,ο κ. Παυλάτος ενημέρωσε: “Στο νοσοκομείο προχωρούν με τους γνωστούς ρυθμούς,η ροή είναι κανονική,το εμβολιαστικό κέντρο της Σάμης έχει κάποιες ακυρώσεις με το AstraZeneca και ελπίζω να δοθεί λύση και σ αυτό το θέμα.

Εν γένει οι ρυθμοί είναι ικανοποιητικοί ,θα θέλαμε να είναι πιο γρήγοροι,όμως αυτό έχει σχέση με την διάθεση των εμβολίων.

Πιστεύω και εύχομαι ότι τον επόμενο μήνα θα έχουμε παραπάνω εμβόλια και κατά συνέπεια θα αυξηθούν και οι ρυθμοί ούτως ώστε να καλύψουμε και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Οι εμβολιασμοί είναι ένα επιπρόσθετο βάρος για εμάς αυτή την περίοδο,γιατί οι διακομιδές χρειάζονται γιατρό για να συνοδεύει τον ασθενή,οπότε προστίθενται συνεχώς επιπλέον βάρη στο νοσοκομείο μας.

Έως τώρα προσπαθούμε να τα φέρνουμε σε πέρας και εύχομαι να τα καταφέρουμε ως το τέλος”.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/midday-zone-4}

 




00 inkefalonia general ad 300X250