Καμιναράτα: Τιμούμε τους Ήρωες του 1821

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 09:31

Καμιναράτα: Τιμούμε τους Ήρωες του 1821

 Τιμούμε τους Ήρωες του 1821

25η Μαρτίου 1821- 25η Μαρτίου 2021

Το Έθνος μας γιορτάζει τα 200 από την απελευθέρωση του μετά από 400 χρόνιας σκλαβιάς από τους βάρβαρους Τούρκους..

Στον μεγάλο αυτό αγώνα μεγάλη συμμετοχή είχαν και οι Κεφαλονίτες ήρωες που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν σε πάρα πολλές μάχες και κέρδισαν επάξια την θέση τους δίπλα στους υπόλοιπους ήρωες του 21 όπως Κολοκοτρώνη. Καραΐσκάκη Μπότσαρη Παπαφλέσσα Μιαούλη Μακρυγιάννη και τόσους άλλους.

Οι Κεφαλονίτες ήρωες όπως Μεταξάς Κωνσταντίνος και Ανδρέας, Διονύσης Βούρβαχης, Γεωργίου Τυπάλδου - Κοζάκη, Σπύρου Αμπακέλου, Ευαγγέλη Πανά ,Δημ. Μαρίνου Τυπάλδο - Χαριτάτο. Γεράσιμο Φωκά, Ευάγγελο Ποταμιάνο και Ηλία Πανά. και οι χιλιάδες άλλοι γνωστοί και άγνωστοι Κεφαλονίτες αγωνιστές, είχαν να πολεμήσουν δυο εχθρούς.

Τόσο τον Τούρκο όσο και τον αιμοσταγή Άγγλο Αρμοστή Μαίτλανδ ο οποίος εξόρισε, βασάνισε και εκτέλεσε πάρα πολλούς γιατί θέλησαν να πολεμήσουν στο πλευρό των συμπατριωτών τους για την ελευθερία της πατρίδος μας.

Ο Σύλλογος μας τιμώντας όλους αυτούς τους ήρωες και τα 200 χρόνια της επανάστασης και της ελευθερίας μας σε συνεργασία με τον πρόεδρο του χωριού και τον πολιτιστικό σύλλογο ΑΕΤΟ θα τελέσουμε μια σεμνή τελετή στις 12 το μεσημέρι στο Ηρώων πεσόντων που είναι στο προαύλιο χώρο της Εκκλησίας μας όπου θα γίνει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.

Τιμή και δόξα στους Ήρωες του 2021

Sillogos Kaminarata


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250