Ρουχωτάς : Το καρναβάλι ξεκίνησε πριν από 132 και όχι πριν 9 χρόνια..

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 11:27

Ρουχωτάς : Το καρναβάλι ξεκίνησε πριν από 132 και όχι πριν 9 χρόνια..

Στον COSMOS 96,5 φιλοξενήθηκε  τη Δευτέρα ο Βίκτωτας Ρουχωτάς, σύμβουλος του Δήμου Αργοστολίου για θέματα Πολιτισμού, με αφορμή την καρναβαλική περίοδο.

Ο κ. Ρουχωτάς υποστήριξε ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακές εκδηλώσεις ,  λόγω των νέων συνθηκών που επιβάλλουν την ακύρωση των φυσικών εκδηλώσεων.

Ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις φέτος θα έχουν διαδραστικό χαρακτήρα και θα απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, με τη χρήση της δημοφιλούς πλατφόρμας «ZOOM» , αλλά και μέσω Youtube.

Τόνισε ότι θα υπάρχει δυνατότητα να ξανά θυμηθούμε καρναβαλικές εκδηλώσεις , από τις παλιές καλές εποχές, από το αρχείο της ΚΕΔΗΚΕ  , ενώ απάντησε και σε όσους επικρίνουν τη σημερινή διοίκηση για αγνόηση τις εννιατετίας Παρίση από την προβολή παλαιότερων εκδηλώσεων.

«Το καρναβάλι δεν ξεκίνησε πριν εννιά χρόνια. Το καρναβάλι υπάρχει εδώ και 132 χρόνια.  Ό,τι βρήκαμε από το αρχείο της ΚΕΔΗΚΕ , ήταν μια ευκαιρία να το ψηφιοποιήσουμε και να το ανεβάσουμε στο youtube» ανέφερε και πρόσθεσε : “Οι πρόσφατες εκδηλώσεις είναι διαθέσιμες. Δεν είναι καλό να δούμε παλαιότερες, όπως του 1995»  ;

Επίσης τόνισε ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια καταγραφής παλιού καρναβαλικού υλικού με φωτογραφίες και video, ώστε να είναι διαθέσιμο ψηφιακά.

Ο κ. Ρουχωτάς επισήμανε ότι φέτος θα δοθεί έμφαση στις εκδηλώσεις που στόχο έχουν να προσφέρουν χαμόγελο στα παιδιά, με την συμμετοχή τους, όπως το αποκριάτικο μαγειρο..ζαχαροπλαστείο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο , αφηγήσεις παραμυθιών με ζωντανή μουσική, αποκριάτικες κατασκευές , θεατρική παράσταση κ.α.).




00 inkefalonia general ad 300X250