Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης: "Αμέριστη η στήριξή μας στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αργοστολίου"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 17:06

Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης: "Αμέριστη η στήριξή μας στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αργοστολίου"

 Φίλοι και φίλες συμπολίτες και συμπολίτισσες·

Με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις στους βασικούς τομείς Υγεία και Παιδεία που επιδρούν  καταλυτικά στην καθημερινότητάς μας, η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης  δηλώνουμε :

Την αμέριστη στήριξή μας στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αργοστολίου την 23η Φλεβάρη  και την στήριξη γενικότερα στον διαρκή αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Αιτήματα που έχουν να κάνουν με την άρτια παροχή υπηρεσιών δημόσιας και δωρεάν υγείας στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες  του νησιού μας.

Εκτιμούμε ότι με τα νέα δεδομένα απαιτείται η διενέργεια ημερίδας, το επιθυμητό δια ζώσης, σε επίπεδο νομού με τη συμμετοχή των αιρετών του νομού, των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη καθώς και  φορέων , οργανώσεων και συλλογικοτήτων των πολιτών.

Να εξεταστούν οι νέες συνθήκες και να ενιαιοποιήσουμε τη δράση μας με βάση ένα κοινό πλαίσιο, με σαφείς διεκδικήσεις και προοπτικές για την δημόσια υγεία στα νησιά μας.

Συμφωνούμε και στηρίζουμε·

Τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας  για την κατάργηση του πρόσφατου αυταρχικού εκπαιδευτικού νόμου,  που μας γυρίζει πίσω σε  μελανές περιόδους της ιστορίας μας  τις οποίες  αρνούμαστε να τις επικαλούμαστε, πολύ περισσότερο δε, να τις ξαναζήσουμε, όπως φαίνεται να ορέγεται η κυβέρνηση !

Εκτιμούμε ότι όταν ο αυταρχισμός υποκαθιστά την διαλεκτική τότε ο στόχος είναι να σταματήσει η εξέλιξη η οποία αναταράζει τα τελματώδη νερά, ξεβολεύοντας τους τιμητές της συντήρησης, της καθυστέρησης, και τελικά  της οπισθοδρόμησης.

Για να πετύχουμε τις ΑΡΙΣΤΕΣ κοινωνίες, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, προϋπόθεση είναι τα νέα άτομα με ελεύθερο  πνεύμα να ανιχνεύουν καινούργιους ορίζοντες που θα υπόσχονται ανάλογες προοπτικές.  

Αντιδιαμετρικά βρίσκεται ο νέος νόμος, καθώς αντιπροσωπευτική εφαρμογή της  πρακτικής που επικαλείται  ευκρινώς διακρίνεται σε χρονικές περιόδους που η δημοκρατία, αυτή έστω η αστική, είχε μπει στο «γύψο».

Στηρίζουμε·

Τα δίκαια και απολύτως λογικά αιτήματα του συλλόγου γονέων του δημοτικού σχολείου Σάμης, τα οποία αποτελούν μέρος συνολικής διεκδίκησης μιας άρτιας δημόσιας εκπαίδευσης υψηλής απόδοσης, με προϋποθέσεις υγειονομικές που θα διασφαλίζουν παράλληλα τις ζωές των παιδιών αλλά κατ’ επέκταση και τις δικές τους.

Φίλοι και φίλες, είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε να βγούμε από αυτή την κρίση με τους δικούς μας όρους !

Η αλληλεγγύη στους αγώνες μας είναι αυτή που  θα επιδράσει καταλυτικά  στην επιστροφή στην κανονικότητα που επιθυμούμε !

ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΣΑΜΗ




00 inkefalonia general ad 300X250